Duvnjaci uhvaćeni u krivolovu u lovištu Šumarije Kupres

krivolov

Dana 19.08.2017.godine u jutarnjim satima, u lovištu „Raduša-Ljubuša“ kojim gospodari Šumarija Kupres u krivolovu je zatečeno 7 lica od čega 5 stranih državljana (Italija) i 2 državljanina BiH trajno nastanjena u općini Tomislavgrad inicijala D.Š. i B.Š.

Isti su bespravno(bez dozvole za lov) vršili odstrel prepelice na području Ravanjskog polja i tom prilkom odstrijelili 30-ak prepelica i divljeg goluba.

Akciju privođenja izveli su djelatnici Šumarije Kupres u koordinaciji sa Županijskim inspektorom za lovstvo i djelatnicima PP Kupres. Počiniteljima ovog kaznenog djela oduzeto je oružje, ulovljena divljač i druga sredstva korištena u vršenju krivolova te su privedeni u prostorije PP Kupres na daljnju kriminalističku obradu. Na licu mjesta uručene su im i odmah naplaćene novčane kazne u iznosu od 5000 KM a protiv dvojice državljana BIH podignute su i kaznene prijave te će nastavak ove priče imati i sudski epilog.

Neka ovaj događajposluži kao primjer svima onima koji se bave nečasnim radnjama da neće biti popuštanja, a pojačana akcija nadzora lovišta i sprečavanja krivolova nastavlja se i dalje.

 

http://www.hbsume.ba/