Duvno ili Livno – „IGRA PRIJESTOLJA“

Skupština HBŽ - Hoće li maske pasti?
Još se nije završila igra oko zadnjih općih izbora u HBŽ, a nova je na veliko počela.
Stalno nadmudrivanje unutar i oko HDZ-a BiH dovelo nas je u poziciju da više ne znamo tko u koga i s kim igra. A lokalni su izbori pred vratima.

Dok na jednom frontu Borjana neustrašivo gazi i mete sve što joj zapne za nogu u HDZ-u, Vukadin vještim manevrima pokušava isušiti njen kadrovski bazen u HDZ-u.

Nije tomu on sam zaslužan. Mnogi kadrovi i sposobni Livnjaci su, dospjevši u nemilost Krištama i pobočnicima njihovim, prisiljeni tražiti mjesto pod suncem kod ekipe iz Tomislavgrada.

Tako je Vukadin, koji u mislima još nosi budućnost HDZ-a, mnoge bitne funkcije u svojoj budućoj vladi nudio upravo Livnjacima.

Samo za mjesto budućeg ministra zdravstva u njegovoj vladi ponudu su dobila dva liječnika iz Livna, Darko Čondrić i Frano Vrdoljak.

Navodno su oba zahvalila Vukadinu, jer je očito i suviše opasno ići uz dlaku livanjskim gospodarima iz sjene.

Obzirom da se oko resora zdravstva i u Livnu i u Duvnu puno toga vrti nije čudno da je baš na tom frontu sukob najžešći. Navodno se pobjednik te utakmice i one oko HBŽ Šuma nameće Čoviću kao ukupni pobjednik.

A Čovićeva u HBŽ je još uvijek itekako bitna. Naime, HDZ 90 iz naše Županije formalno uz Vukadina, u Mostaru sve jače zastave veže sa Čovićem.

Ako Vukadin i ekipa iz Tomislavgrada pobijedi, znači da se sporazumno vraćaju pod krilo stranke, a to onda opet znači da je HBŽ devedesetaka na samom početku, samo ovaj put sama i bez partnera sa kojima su nekad bili oporba u Livnu.

Kada će biti poznat ishod općih izbora u HBŽ ne zna se. Ali će se puno toga znati kada krene utrka za načelnike i gradonačelnike u HBŽ.

Studena Vrila, studenavrila@mailfence.com