Dvije osobe primljene u KBC Zagreb nakon što su popili gazirano piće

Slučajevi nisu povezani.

Dvije su osobe zaprimljene danas na hitni prijem KBC-a Zagreb zbog problema koji su nastali nakon što su popili gazirano piće. Jedan je mladić imao samo blage promjene u vidu crvenila u ždrijelu i stanje mu nije zabrinjavajuće te je nakon obrade pušten kući.

Drugi mladić kojem su se javili problemi nakon konzumiranja gaziranog pića trenutno je u obradi. Slučajevi nisu povezani.

Podsjetimo, slučaj koji je pokrenuo paniku na društvenim mrežama je trovanje bocom Römerquellea zabilježeno u Rijeci tijekom ovog vikenda. Nakon što su se ubrzano krenule širiti poruke u kojima se strašilo građane bocama gaziranih pića i mineralnih voda koje su pune kiselina koje prže jednjak, tijekom jutra oglasile su se sve nadležne institucije. OVDJE možete pročitati sve što do sada znamo o ovom slučaju.

Dvije bočice bezalkoholnog pića koje su uzorkovali s riječkog područja poslane su u HZJZ u Zagreb, kazao nam je doc. Željko Linšak, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Na pitanje zašto ih nije mogao analizirati riječki Zavod, odgovoreno nam je da su ih poslali u Zagreb temeljem zahtjeva sanitarne inspekcije Državnog inspektorata bočice su oko 15 sati stigle u HZJZ gdje će Služba za zdravstvenu ekologiju provjeriti njihov sastav.

Večernji.ba