Dvodnevna svečanost: Učitelji HBŽ darivali krv povodom Dana učitelja

krv

Povodom Međunarodnog dana učitelja, učitelji s područja HBŽ  dragovoljno su darivali krv u Županijskoj  bolnici u Livnu, u četvrtak, 5.listopada, dok je za danas planirano druženje uz već tradicionalnu, desetu po redu, svečanu večeru u livanjskom restoranu „Panorama“ na Drinovoj Međi.

Sindikat osnovnog obrazovanja HBŽ  podsjeća da se Dan učitelja obilježava ove godine pod geslom „Podučavanje u slobodi, osnažuje nastavnike“, te zahvaljuje resornom ministarstvu na podršci.

-Nadamo se da su danas učitelji u 21. stoljeću uistinu slobodni u svom poučavanju i radu, jer samo na taj način mogu širiti i prenositi svoje znanje mladim i novim generacijama koje nam dolaze.

Doista, ako se većina nas vrati u svoje djetinjstvo i školske dane, asocijacija i pomisao na školu bila bi prvi učitelj ili učiteljica, zato cijenimo naše učitelje, jer su oni živa knjiga i nauka – stoji u pripćenju sindikata Osnovnog obrazovanja HBŽ, te dodaje da će svečana večera učitelja biti i humanitarnog karaktera, odnosno da će sav prihod od tombole biti doniran za liječenje Gabrijele Perković iz Podhuma, kod Livna, učenice OŠ „Fra Lovro Karaula“, koja se nalazi na liječenju u Zagrebu..

Avaz.ba