Džamija uz LGBT zajednicu: Ljubav je halal

Džamija u Berlinu u petak je postala prva džamija u Njemačkoj koja je izvjesila zastavu duginih boja u znak podrške LGBT zajednici uoči Povorke ponosa kasnije u srpnju. Džamija Ibn Rushd-Goethe u središnjoj četvrti Moabit razvila je zastavu uoči molitve petkom pred manjom publikom. Ondje je bio i berlinski senator za kulturu Klaus Lederer, prenosi Hina.

Prisutni su nosili naljepnice duginih boja na kojima je pisalo “Ljubav je halal (dozvoljena)”. Džamija u Berlinu u petak je postala prva džamija u Njemačkoj koja je izvjesila zastavu duginih boja u znak podrške LGBT zajednici uoči Povorke ponosa kasnije u srpnju. Džamija Ibn Rushd-Goethe u središnjoj četvrti Moabit razvila je zastavu uoči molitve petkom pred manjom publikom.

Ondje je bio i berlinski senator za kulturu Klaus Lederer. Prisutni su nosili naljepnice duginih boja na kojima je pisalo “Ljubav je halal (dozvoljena)”. “Nadam se da će i mnoge druge džamije istaknuti zastavu na ovaj način ili postaviti druge pozitivne znakove za LGBT zajednicu”, rekao je. Ovaj mjesec će se u Berlinu održati dva velika događaja u znak potpore LGBT zajednici – Lezbijski i gej festival 16. i 17. srpnja i Povorka ponosa u Berlinu poznata kao Christopher Street Day (CSD) 23. srpnja.

Marc-Eric Lehmann, član odbora CSD-a, rekao je da je isticanje zastave “nevjerojatno snažan znak” i da je “stvarno važno” pronaći prostor za religiju u LGBT zajednicama. “I queer osobe mogu biti religiozne i vjerovati u Boga”, rekao je. “Ne bismo trebali govoriti samo o sigurnim prostorima u barovima i klubovima u Berlinu, moramo razgovarati i o sigurnim prostorima u vjerskim objektima”, dodao je.

Bljesak.info