Livnjak Eduard Tokić istrčao za 5 sati punu duljinu Frankfurtskog maratona: Sretan sam i zadovoljan!

maraton

Današnji frankfurtski maraton u duljini od nešto više od 42 kilometra istrčao je i 66. godišnji Hrvat Eduard Tokić iz Frankfurta. On je jedan od 19 Hrvata koji su ove godine trčali maraton Mainova Frankfurt Maraton na kojem je nastupilo oko 27 tisuća natjecatelja iz 101 zemlje svijeta. Zasad nemamo podatke za rezultate ostalih Hrvata, osim da je Tokić cijelu duljinu maratona pretrčao za 5 sati i 6 minuta.

U konkurenciji profesionalalnih trkača prvo mjesto zauzeo je Shure Kitata Tola(36) iz Etiopije koji je stazu pretrčao u vremenu od dva sata, pet minuta i 40 sekundi (2:05:40 h).

Prije početka maratona Tokić je za Fenix magazin izjavio kako vjeruje da će sigurno uspjeti istrčati punu duljinu maratona te predvidio kako će mu za to trebati manje od pet sati.

– Ispunio sam prvi cilj, a to je da sam istrčao cijelu stazu maratona. Drugi cilj, da rezultat bude manji od pet sati, mi je za dlaku izmakao. Išao sam na sigurno pa sam zadnje kilometre nešto sporije trčao. Bilo mi je važnije da sigurno pretrčim čitava 42 kilometra i nešto metara od ispunjenja planiranog vremena. Jako sam zadovoljan. Ovo je ispunjenje mog sna i sada mogu reći da sam uspio. Hvala svima koji su vjerovali u meni i svim koji su me bodrili do samog cilja, kazao je u Tokić u izjavi za Fenix magazin.

Tijekom čitave staze maratona, natjecatelje su bodrili njihovi navijači. Tokića je glavnina hrvatskih navijača dočekala na mostu Alte Brücke, gdje je nekolicina s njim trčala nekoliko stotina metera, što su zabilježile njemački televizijski kamermani ali i fotoreporteri Fenix-magazina, hrvatskog lista i portala iz Frankfurta čiji je logo Tokić nosio na svojoj majici.

Više o maratonu u Frankfutu i razgovor sa Eduardom Tokićem čitajte u tiskanom izdanju Fenix Magazin koji na prodajna mjesta u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Luxembourgu dolazi 7. i 8. studenog…

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

Fenix-magazin/SIM