Ekipa Gimnazije Livno sudjelovala u projektu simulacije rada državnog Parlamenta

doba6

U okviru projekta čiji je organizator i realizator organizacija DOBA iz Sarajeva, u razdoblju od 23. do 25.ožujka, provedena je simulacija rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj su sudjelovali učenice i učenici Gimnazije Livno. Bruno Mioč, Emrah Balagić, Mija Kaselj i Nikolina Krišto, u pratnji profesorice Hane Milak.

Izvrsnom argumentacijom i odličnim saznanjima o političkom ustroju i situaciji u Bosni i Hercegovini, predstavili su Gimnaziju Livno u raspravama koje su finalizirane usvajanjem nekoliko zakona.

Ovaj projekt je uključio 45 učenica i učenika iz osam gradova Bosne i Hercegovine: Banje Luke, Mostara, Livna, Maglaja, Bosanske Krupe, Tuzle, Donjeg Vakufa i Sarajeva. Ovim projektom učenici su upoznati s načinom rada zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, donošenjem zakona, formiranjem Komisija, formiranjem Doma naroda BiH i slično. Stečena saznanja zasigurno će utjecati na bolju međuetničku komunikaciju kao i kvalitetnije razumijevanje uvažavanja drugog i drugačijeg.