Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića! VIDEO

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja Suzane Radanović i Davoda Dragičevića, obavljena je danas na Novom groblju u Banjoj Luci. Ovaj mladić će 15. marta biti ponovo sahranjen u Austriji, gdje živi njegova majka.

Ekshumaciji i izmještanju njegovog tijela prisustvovali su i brojni građani, noseći Davidove fotografije i transparente na kojima piše “Stidiš li se državo“, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Putuj Đakac“, “Ovdje je svako dotakao pakao“…

Iz grupe “Pravda za Davida“ su ukazali da je za njih danas najtužniji dan kako je počela njihova borba za istinu i pravdu u ovom slučaju, a koju će, kažu, nastaviti, iako se sada izmješta i njegovo tijelo, nakon što je Banju Luku krajem godine napustio i Davor Dragičević.

-Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka – mrtvi ovdje nemaju mira. David je blaćen poslije smrti, kao i njegovi roditelji i svi koji su stali uz njih – kazao je Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”.

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka, koja živi u Austriji, gdje će 15. marta biti ponovo ukopan njen sin.

S uzdignutim pesnicama i uz uzvike “Pravda za Davida“ ispratili su izmještanje Davidovih posmrtnih ostataka, jer njegovi roditelji ne žele da budu u RS. Beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta prošle godine na ušču rječice Crkvene u rijeku Vrbas, šest dana nakon njegovog nestanka.

Njegovi roditelji i prijatelji smatraju da je ubijen, zbog čega su se devet mjeseci okupljali u centru Banje Luke, tražeći istinu i pravdu. Iako se bliži godišnjica od nestanka, odnosno sahrane, istraga još nije otkrila sve detalje stradanja ovog mladića.