EKSPRESNA POBJEDA CRO COPA! Legendarni Hrvat nije imao milosti prema Japancu, sve je bilo gotovo nakon samo jedne minute

Mirko Filipović je na Silvestrovo na Rizinovom Grand Prixu u Saitama Areni pobijedio Japanca Kosaku nakon samo minutu borbe.

mirko

Mirko Cro Cop Filipović nije imao milosti prema Kosaki. Hrvat je Japanca pobijedio nakon samo jedne minute borbe. Kosaka je primio nekoliko jakih udaraca, a nakon toga završili su u parteru gdje je Cro Cop i završio posao.

Kosaka je u borbi izgledao u potpunosti nemoćno. Iako se radi o 47-godišnjoj japanskoj legendi, čovjeku koji ima dobar borilački CV s uglednim imenima (Fjodor – slavlje, Minotauro, Hunt, Couture), protiv Mirka nije pokazao ništa. Nije se čak niti branio. Zato je i meč završio prvoj minuti. Cro Cop je svog protivnika ostavio ležati u krvi, Kosaka je nakon batina trebao pomoć liječnika.

Odmah po završetku meča, prvi kojem je Mirko otišao u zagrljaj nakon pobjede bio je njegov sin Ivan koji je po prvi puta svog oca prati na jednoj borbi u legendarnoj Saitama Areni. Filipovići su se zagrlili, poljubili, bio je to savršeni kraj…
Mirko je u Japan doputovao u nikad većem timu
Mirko je u Japan doputovao u nikad većem timu. Sa čak 13 članova… Nikad veći niti jači tim Cro Copa… Stoga je slavlje u Mirkovom taboru i veće. Bio je ovo deseti nastup Cro Copa na Silvestrovo od kada se bavi MMA-om.

Jednu borbu je tek izgubio i to od Marka Hunta, u borbi u kojoj je neuništivi Novozelanđanin dobio par jakih high-kickova u glavu i to s tenisicama posebno namijenjenim za borbu.

Deveta pobjeda na Silvestrovo
Mirko je pobijeđivao Nagata 2000. godine, legendarnog Fujitu i to koljenom u glavu, moćnog atletu Kevina Randlemana kojem je 2002. “gušenjem” vratio za teški poraz u njihovom prethodnom meču, “diva” Hong Man Choija 2008. godine i to low kickovima, kojima je propisno izudarao ovog 218 cm visokog i 150 kg teškog Korejca i tako ga natjerao na kapitulaciju.

Shinichi Suzukawa je 2012. godine Mirku morao predati meč nakon što mu je Cro Cop napravio “armbar”, a 2014. Mirko je porazio svog velikog prijatelja i partnera s kojim trenira Satoshija Ishiija. Kaito je pao 2016. godine, a Aliakbari u finalu Rizinovog Grand Prixa prošle godine. Sad je na red došao i Kosaka.

Ova Mirkova borba protiv Kosake bila je revijalnog karaktera, dok je glavna borba programa ona između Rena Kubota i Kanna Asakura bila za GP titulu.

Net.hr