Elitni zagrebački policajac dao otkaz i postao serijski pljačkaš. Ulovili su ga jučer u prepadu banke

Bivši interventni policajac uhićen je zbog serije razbojništava. Posljednje je počinio jučer kada su ga nekadašnji kolege uhitili na izlasku iz banke u Radničkoj cesti koju je netom orobio.

Riječ je o 33-godišnjaku koji je prije nekoliko godina dao otkaz u Ministarstvu unutarnjih poslova, a sada se sumnja da je u veljači prošle godine krenuo u razbojnički pohod. Od tada je, kako stoji u kaznenoj prijavi, po identičnom obrascu počinio 18 razbojništava. Jedan prepad mu je propao, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

Bježao električnim romobilom
Istražitelji su utvrdili da nije birao vrijeme dana, već je maskiran dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, te prijetio zaposlenicima i uzimao im novac. U više navrata je od zaštitara u poslovnicama uzimao i oružje koji je odnosio zajedno s plijenom.

Utvrđeno je da je nakon šest oružanih prepada bježao vozeći se na električnom romobilu kojim bi se i dovezao do mjesta pljačke. U jednom slučaju pobjegao je ništa ne otuđivši.

Suzili krug oko bivšeg kolege?
Da su istražitelji očito imali indicije o kome bi se moglo raditi potvrđuje i jučerašnji slučaj. Naime, nešto prije 12 sati 33-godišnjak je maskiran ušao u banku u Radničkoj cesti. Opet je uspio razoružati zaštitara i uz prijetnju pištoljem od zaposlenika tražiti novac. Kada je dobio što je tražio, a navodno se radilo o nekoliko desetaka tisuća eura, dao se u bijeg.

Međutim, vrlo brzo policajci su ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Ukrao preko 80 tisuća eura
Sa sudskim nalogom pretraženi su stanovi i druge prostorije na području Maksimira i Peščenice koje je koristio, kao i dva osobna automobila što ih je vozio. Pronađeno mu je šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje koje je koristio, romobil kojim se vozio, te nešto novca.

“Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima iznosi oko 80.650 eura”, navodi se u kaznenoj prijavi s kojom je osumnjičeni bivši policajac priveden državnom odvjetništvu.

Telegram.hr