Elon Musk traži radnike iz Bosne i Hercegovine

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragu za radnom snagom i u Bosni i Hercegovini. Tesla traži radnike za svoju veliku tvornicu u Berlinu, u Njemačkoj.

Ovog puta kompanija traži “tehničara za robotiku”. Oglas je raspisan na bh. portalu za traženje posla mojposao.ba i na bh. jeziku.

– Tesla predstavlja jednu misiju: Ubrzanje i prelazak na održivu energiju. U roku od nekoliko godina razvijene su revolucionarne strategije i proizvodi koji su u velikoj meri uspješno lansirani na tržište. Ovo je moguće samo kroz izuzetne brzine, inovacije i efikasnosti. Za nastavak Tesline nevjerojatne priče o uspjehu, sada i u Europi, Gigafactory Berlin je savršena osnova. Najvažniji stupovi za ovo su naši zaposleni. Njihova strast, motivacija i spremnost osiguravaju postizanje naših ciljeva. Mi vas tražimo da zajedno nastavimo ovu uspješnu priču – stoji u oglasu, piše BiznisInfo.ba.

Nude se brojne pogodnosti za ovaj posao.

– Radit ćete u našoj vrhunskoj Gigafactory, gdje ćete riješavati najzanimljivije svjetske probleme s najboljim i najpametnijim ljudima koji dijele strast da mijenjaju svijet. Teslin kompenzacijski paket uključuje konkurentnu plaću i Tesline akcije ili bonuse. Uobičajene pogodnosti koje nudimo uključuju 30 dana godišnjeg odmora, mirovinbski plan tvornice, životno i invalidsko osiguranje zaposlenika, besplatno punjenje električnih vozila, popuste na proizvode i razne usluge prevoza – stoji u ogaslu.

Inače, ovo nije jedina veza Tesle s BiH.

U Tvornici “Pass” u Bijeljini, koja proizvodi savitljive cijevi za auto-industriju, zimus su najavili proširenje pogona i mogućnost dolaska američke tvrtke  “Tesla”. Preciznije rečeno, u toj tvornici bi se mogli raditi neki dijelovi za Tesline automobile.

Dnevnik.ba