Evo koliku mirovinu će primati Šabanova udovica

Nakon tragične automobilske nesreće u kojoj je glazbenik Šaban Šaulić izgubio život, njegova udovica Gordana Goca Šaulić nije lako prihvaćala nastavak života, a tu je bilo i pitanje mirovine preminulog pjevača.

Samo mjesec dana nakon što je pjevač zabavne glazbe Šaban Šaulić preminuo u tragičnoj prometnoj nesreći, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rješenje o penziji koju će ubuduće primati. Naime, Šaulić je nekoliko desetljeća uplaćivao doprinose u Austriji na osnovu čega će njegova supruga Goca dobivati mirovinu od 3.600 eura mjesečno, prenosi Alo.rs od izvora bliskog obitelji.

– Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao austrijsku mirovinu. Nažalost, nije stigao u njoj uživati jer je prerano otišao, ali je zato njegovu mirovinu naslijedila Goca – rekao je izvor blizak obitelji Šaulić za Alo.rs.

Iako se ovaj iznos ne može mjeriti s mjesečnim primanjima koje je Šaban tijekom života zarađivao od glazbe, u neku ruku ovo je utjeha obitelji što ipak neće ostati bez novca.

– Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim se malo koji pjevač mogao pohvaliti. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na svadbama dobivao je honorare i do 15.000 eura – priča dalje isti izvor i dodaje kako Goca vjerojatno neće moći trgovati nekretninama kao ranije, ali će imati Šabanovu mirovinu od koje će moći pristojno živjeti.

Ističe da se Šabanova odluka da doprinose uplaćuje u Austriji, gdje je živio 90-ih godina prošlog stoljeća, ispostavila kao pametan potez.