Forto: Izetbegović je odbila sve naše zahtjeve, pisat ćemo Federalnoj vladi i inspekciji

Nakon sastanka koji je u Vladi Sarajevske županije održan između njenih predstavnika i rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, premijer Edin Forto kazao je kako je direktorica Sebija Izetbegović odbila sve njihove zahtjeve.

“Mi smo tražili da se o korištenju spornih respiratora formira stručno tijelo od Vlade FBiH i federalnog ministrarstva, kako bi se utvrdile stvarne činjenice o onom što s KCUS-a tvrde, ali su svi naši zahtjevi odbijeni”, kazao je Forto. Forto je dodao da su neke stvari dovedene u pitanje, ali da je rukovodstvo KCUS-a potvrdilo kako je jedno pismo objavljeno ovog vikenda autentično, a to je ono drugo objavljeno.

“Oni tvrde da se prvo objavljeno pismo nije pojavilo, a da drugo postoji i da je dio interne komunikacije”, kazao je on. Mi smo tražili da federalna inspekcija uđe u KCUS što su oni odbili, dodao je. “Mi ćemo danas tražiti od federalnog ministarstva i inspekcije da se utvrdi što je točno iz ovog pisma za koje su iz KCUS-a kazali da postoji”, naveo je.

Forto je danas najavio hitnu sjednicu Vlade KS zbog stanja na KCUS-u.

www.vecernji.ba