FOTO: Glamočki maskenbal

34Kalendar je htio da posljednji dan u veljači bude rezerviran za organiziranje maškara. Osnovna škola „Glamoč“ u suradnji sa Srednjom školom „Tin Ujević“ i udrugom „Eko polje“ uzeli su za zadatak organiziranje, već tradicionalnog, druženja pod maskama.

212

Točno u podne povorka se iz školskog dvorišta uputila prema središnjem trgu, gdje se trebalo održati suđenje i spaljivanje Krnje. Nakon pročitane presude Krnje „Iseljavanje“ je spaljen uz odobravanje okupljenog mnoštva. Na taj način glamočki školarci su ukazali na glavni problem – napuštanje Glamoča, ali i Bosne i Hercegovine. Potom se povorka vratila u prostorije Osnovne škole koja je bila pretijesna za sve koji su željeli vidjeti nastupe učenika. Najteži dio posla bio je proglasiti najbolje maske i koreografiju, jer su svi učenici, u suradnji sa svojim učiteljicama, nastavnicama i nastavnicima, uistinu uložili veliki trud. U konačnici proglašeni su pobjednici, 4. b (Slavonski bećari) u kategoriji nižih razreda i 9. a (Maleficent) u kategoriji viših razreda.

2122

Pozitivni dojmovi posjetitelja, kojih je svake godine sve više, su dokaz kako se uz minimalna financijska sredstva, ali uz puno volje i truda može organizirati manifestacija na kojoj mogu zavidjeti i puno veće i financijski stabilnije sredine.

5

c