FOTO / U Velikoj Kladuši ubijen migrant iz Maroka!

Kako se povećava broj migranata u Velikoj Kladuši, situacija postaje sve složenija. U sinoćnjem sukobu migrant inicijala A. L. (1994.), porijeklom iz Maroka, podlegao je povredama zadobivenim hladnim oružjem, odnosno nožem.

Sukob se desio u velikokladuškoj ulici Đure Pucara Starog. U MUP–u USK kažu da postoje indicije o mogućem napadaču, ali da će više detalja biti poznato nakon istrage koja je u toku, a koju provode istražitelji Sektora kriminalističke policije USK, u suradnji s PJ Velika Kladuša.

S obzirom na to da su u posljednje vrijeme česti fizički okršaji, sukobi migranata, provale u obiteljske kuće koje ostaju devastirane, a građani sve učestalije prijavljuju i otuđenja imovine, što se može vidjeti na snimcima objekata koji imaju videonadzor da su počinioci upravo migranti, a svakim danom ih je sve više, među građanima Velike Kladuše se šire panika i zabrinutost.

S tim u vezi, predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša Fikret Bašić sazvao je za ponedjeljak, 18. lipnja, sjednicu Kolegija da bi se utvrdio termin održavanja tematske sjednice Općinskog vijeća, na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji.