FOTO/VIDEO – Ruski “Noćni vukovi” stigli u Banja Luku!

Zanimljivo, Noćni vukovi stigli su u automobilima i bez motora što su pojasnili lošim vremenskim uvjetima, a neki od njih novinarima su kazali kako su začuđeni negativnim publicitetom koji su “zaradili” u proteklim danima i tjednima. 

 

Petnaestak pripadnika ruskog motorističklog kluba Noćni vukovi stigli su u srijedu u Banju Luku. Zanimljivo, Noćni vukovi stigli su u automobilima i bez motora što su pojasnili lošim vremenskim uvjetima, a neki od njih novinarima su kazali kako su začuđeni negativnim publicitetom koji su “zaradili” u proteklim danima i tjednima.

Među ‘bikerima’ bez motora koji su stigli u Banju Luku bio je i Jevgenij Strogov, predsjednik ruskog motorističkog saveza. Kazao je kako je iznenađen činjenicom da su vlasti BiH zabranile ulazak u tu zemlju Aleksandru Zaldostanovu, vođi Noćnih vukova kao i Saši Saviću, predsjedniku srbijanskog ogranka te udruge koja se smatra nekom vrstom skupine za pritisak bliske Vladimiru Putinu. Naime, Zaldostanov i Savić proglašeni su osobama opasnim po nacionalnu sigurnost BiH. “Za takvu zabranu morao bi postojati jaki razlog”, kazao je Strogov dodajući kako ga on ne vidi jer su Noćni vukovi, kako tvrdi, u misiji obnove “duhovnih veza” među pravoslavnim narodima odnosno između Rusa i Srba.

Pripadnici Noćnih vukova su tijekom boravka u Banjoj Luci posjetili pravoslavnu sabornu crkvu, a zanijekali su kako imaju zakazan susret s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o čemu su ranije nagađali lokalni mediji. Ruski motoristi koji su u BiH ušli u utorak navečer u četvrtak putuju ka Doboju a onda nastavljaju put ka Srbiji, prenosi Hina. Noćni vukovi na crnoj su listi američkog Ministarstva financija od 2014. a pod sankcijama su zbog umiješanosti u rusku okupaciju Krima i podrivanja teritorijalnog integriteta Ukrajine. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ranije je izjavio kako vlasti u RS-u koje kontrolira Dodik planiraju iskoristiti Noćne vukove radi zastrašivanja svojih političkih protivnika.

Bljesak.info