FOTOGALERIJA / Osnovci iz Čapljine u posjetu Livnu

OSNOVNA ŠKOLA ČAPLJINA: Danasnji dan učenici (VI – IX razreda) i nastavnici naše škole proveli su u posjeti Livnu, gradu smještenom u jugozapadnom dijelu lijepe nam Domovine. Naš domaćin i vodič bio je imam Samir Đonlagić. Kao mali znak zahvalnosti za ukazano gostoprimstvo, ravnateljica škole uručila mu je suvenir sa motivom Počitelja.
Franjevački samostan Gorica, u sklopu kojeg se nalazi muzej i ostavština Gabrijela Jurkića, čuvenog bosanskohercegovačkog slikara, posjetili smo po dolasku. Potom smo otišli do starog dijela grada i privatnog muzeja u vlasništvu Izeta Alića Kelje. Puno volje i želje, te ljubavi prema svojoj tradiciji i povijesti trebalo je da se oformi i sačuva ovaj muzej.

Izvor Duman dokaz je svemoći i ljepote majke prirode. Jedan od simbola Livna, arhitektonsko čudo, džamija Ćurčinica fascinira svojim čudesnim izgledom.
Pogled sa Etno-sela Grabovica na najveće vještačko jezero u Europi, Buško jezero, jednostavno je nevjerovatan. Tu smo završili svoju današnju posjetu Livnu, i još jednom se uvjerili da je ovo zemlja jednostavno – najljepša

Tekst i foto: Osnovna škola Čapljina

FOTOGALERIJA