Fotografija iz povijesti: Svi uočili gdje je Prosinečki držao ruku u društvu Arkana

Gledajući iz perspektive navijača Dinama, odlazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu jedna je od najgorih pogrešaka svih vremena u maksimirskim klupskim prostorijama.

Zašto je otišao, je li ga se doista Miroslav Ćiro Blažević odrekao, je li Dinamo tu mogao išta poduzeti, poslati ga barem dalje od ruku rivala iz Beograda… …do dan danas okolnosti njegova odlaska javno nisu razjašnjene, ali nema nikakve sumnje da je čelnike kluba s Marakane pogodio jackpot budući da je Prosinečki sa Crvenom zvezdom narednih godina osvojio tri naslova državnog prvaka, domaći Kup te Kup europskih prvaka 1991. godine.

I ne samo da je Dinamo u takvoj konstelaciji snaga možda izgubio poneku titulu, ostao je i bez golemog novca za ta vremena, jer su se kasnije čelnici beogradskog kluba hvalili da su na transferu Prosinečkog u Real zaradili 15 milijuna američkih dolara. Bilo kako bilo, sve je to danas nogometna povijest, baš kao što povijest i sljedeća fotografija koju je netko izvadio iz arhive i postavio na Twitter.

www.vecernji.ba