FRANKFURT – Večeras na Livanjsku noć 2018. dolazi i Zlatko Dalić, sve ulaznice su odavno rasprodane

Veleras se (subota, 29. rujna) u Heusenstammu nedaleko od Frankfurta na Majni održava druga po redu Livanjska noć, koju organizira Livanjska zajednica Frankfurt (LZF). Procjenjuje se kako na širem području Frankfurta živi oko sedam tisuća iseljenih Hrvata prve, druge i treće generacije podrijetlom iz općine Livno.

U razgovoru za Večernji list predsjednik LZF Pavo Badrov kazao je kako su ulaznice za ovogodišnju Livanjsku noć 2018. odavno rasprodane.

-Imali smo i ove godine upite za ulaznice iz svih krajeva Njemačke. Nastojali smo odgovoriti na sve upite, novac je uplaćivan preko računa a karte smo slali poštom u Berlin, München, Freiburg, Dortmund…. Dogodine ćemo uvesti i mogućnost plaćanja preko Paypala, tako da ćemo još više olakšati mogućnosti nabave ulaznica. Badrov je u razgovoru govorio i o onomu što bi LZF htjela poboljšati. Između ostalog kazao kako bi, obzirom na broj Livnjaka u Frankfurtu i okolici, želio povećati sadašnji broj od 250 članova LZF.


Niko Kovač bio je na prvoj Livanjskoj, na drugoj očekuju Zlatka Dalića / Foto: Fenix Magazin

-Nismo uspjeli uvjeriti naše ljude u potrebi za učlanjenjem i mogućnostima koje nam se pružaju kod gradskih vlasti ili drugih humanitarni udruga na državnoj razini kad imamo brojnije članstvo. Hrvati su i službeno druga po veličini zajednica stranaca u Frankfurtu, a u toj zajednici Livnjaci su zasigurno najbrojniji. S brojem članova LZF je već sada najveća hrvatska udruga u Frankfurtu. Ali ni po broju članova nismo ni blizu turskim udrugama u Frankfurtu. Samo nekoliko njih broje više od tisuću članova, i svaka ta udruga ima svoje prostorije, svog predstavnika u Vijeću stranaca i slično, kazao je Badrov.

Što se tiče samog programa večeri, predsjednik LZF je rekao:

– U glazbenom dijelu večeri nastupa Ivan Zak te Ilijan Perković i Oxy-band (premijera nove pjesme), Toni Pavić i Marko Omazić, KUD-ovi Rudine (izvest će novi bećarac za Zlatka Dalića) i Ljubunčić te klapa Frankfurt. Program večeri vode Klara Jamić-Periša i Dinko Periša. Tijekom večeri imat ćemo izložbu slika akademskog slikara Ivice Vlašića te književni kutak sa mogućnosti kupnje knjiga Ante Guge i Tomislava Perkovića.

Kao i prošle godine, kada je gost Livanjske bio trener Niko Kovač, iz LZF ove godine očekuju dolazak jednog poznatog gosta – ovaj put najuspješnijeg hrvatskog trenera i osvajača srebrene medalje na SP u Rusiji Zlatka Dalića.

Fenix-magazin/MD