FRANO KRIŠTO: Moja majka je bila na natječaju na kojem je prošla Borjanina sestra

frano

LIVNO – Frano Krišto je dodatno pojasnio neke od detalja incidenta s Borjanom Krišto.

Kao prvo kazao bih da je kamenovanje kada nekoga namjerno gađaš i želiš ga povrijediti. Međutim, ja sam bacio dva kamena prema Borjani Krišto, a ne četiri kao što se navodi. Bio sam izrevoltiran situacijom u Livnu, odlaskom mladih, moja obitelj je napustila Livno. Moj otac kao branitelj nije mogao naći posao u Livnu, moja majka je bila prijavljena na natječaj na kojem je prošla njezina sestra. Razloga je mnogo, ali ne bih želio izlaziti u javnost sa detaljima priče dok traje proces, kazao je Krišto.

Krišto je nakon incidenta dobio zabranu prilaska Borjani Krišto na razdaljini od najmanje 150 metara.

Dobio sam sudsku zabrana prilaska od 150 metara, a to bi značilo da kada je ona u svojoj kući, ja ne bih smio biti u svojoj kući. To je pomalo smiješno, ali ne znam da li ću se žaliti na odluku Suda. Moram se prvo savjetovati s pravnicima“, kazao je.

Ponovio je da je inače protiv nasilja, te da je bio u afektu.

Ja sam inače protiv nasilja i svi koji me poznaju mogu to potvrditi. Svi oni koji su čuli da sam ovo uradio, pitali su me: Otkud ti s kamenjem? Nisam za nasilje, to je bio socijalni afekt koji se nije mogao kontrolirati. Ja sam nju verbalno napao i kada je ona meni odgovorila, nisam mogao izdržati i bacio sam kamen u njenom pravcu da je upozorim da vidi da je nedodirljiva. Nije mi bio cilj da nekog povrijedim ne d’o Bog, govori Frano Krišto.

Zar nije logički ne zapitati se koga inače kamenuju? Kriminalce, bludnike i bludnice. Danas ih u BiH postavljamo na javne funkcije sa velikom plaćom i to mi je nepojmljivo. kazao je Krišto na kraju.

Autor: N1