Fratar ciglama označio mjesta gdje će vjernici stajati za vrijeme mise

Prvog dana mjeseca svibnja obilježena je tužna obljetnica pada župe sv. Vida kod Orašja, kojoj pripada i selo Jenjić, i župa sv. Mihovila arkanđela Kopanice koje su srpski oružnici, nakon višednevnih borbi te padanja i oslobađanja tih mjesta, konačno zauzeli 1. svibnja 1992.

Nakon molitve krunice te molitve ispred spomenika ubijenima u središtu mjesta, Svetu misu u župnoj crkvi u Vidovicama za sve ubijene i poginule, uz izravni prijenos na mrežnoj župnoj stranici, predvodio je mjesni župnik vlč. Josip Senjak koji je pročitao sva imena pobijenih i poginulih na tom području tijekom nedavnog rata.

Župnik Senjak podsjetio je i da je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić dao nove upute i smjernice u vezi sa sudjelovanjem na Misnim slavljima koje će stupiti na snagu u nedjelju, 3. svibnja, piše KTA.

Pripremajući sudjelovanje vjernika na Svetoj misi sljedeće nedjelje, župnik je označio montažnim ciglama u prostranom župnom dvorištu mjesta na kojima bi stajali vjernici razmaknuti u skladu s civilnim odredbama, a cigle će im ujedno poslužiti i kao mjesta za sjedenje.