GABRIJELA GABY MIOČ : DANAS ME OBUZELA TUGA GOLEMA

tomislav

Ponovno zagudi tužno gudalo u Tomislavgradu, ponovno zajeca srce majčino!

Danas me obuzela strašna tuga, tuga velika i golema. Još jedna majka proći će mojom stazom utabanom. Stazom kojom i sama gazim. Stazom, kojom nikome ne bih poželjela kročiti. Stazom bola, stazom žalosti. Ponovno ćemo suosjećati s majkom, ocem, sestrama i braćom. Dosta pogleda bit će uprto u prazno, praznih pogleda. Još jedan mladi život izgubljen na kućnom pragu.

Sve ovo jako me podsjetilo na ono što se u kolovozu lani meni dogodilo. Nevini mladi život u blizini obiteljskog doma nastradao, ugasio se u Splitu kao i život moje Božane. Njezin pred sami početak školovanja, njegov pred sami kraj. Ponovno u središtu grada, našeg kraljevskog Tomislavgrada dogodi se strašna prometna nesreća, nesreća kojoj je prethodilo niz drugih, na sreću lakših, na istom mjestu. O Bože, zašto?

Ne usudim se baciti pogled k nebu i pitati. Ne vjerujem u sudbinu i ne prihvaćam kao odgovor da je zapisano. Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti, mimoići naše mlade? Može li se ostaviti za starost? Ponovno ću poslati poruku svim vozačima, kao i na Svečanoj sjednici OV da paze kako voze! Pod utjecajem alkohola i drugih opijuma ne sjedajte za volan. Vodite računa o prometnim propisima, pratite prometne znakove s posebnim naglaskom kada ste u nepoznatom okruženju. Ne trgajte djecu iz majčina krila svojim pijanstvom, svojom nepažnjom.

Poruka se ne odnosi na konkretni slučaj, nego općenito. Ostavljam prometnim vještacima ustanoviti okolnosti ove nesreće. Poslat ću poruku i odgovornima iz naše Općine, da konačno krenu slušati savjete građana vezane za nelogična prometna rješenja. Gospodin koji živi neposredno do raskrižja na kojoj se dogodila noćašnja prometna nesreća apelirao je na zadnjoj sjednici OV da se iznađe rješenje za istu. Ne možete reći da niste znali!

Ne želim nikoga posebno pozivati na odgovornost, mislim da ovo treba svima odgovornim služiti kao opomena. Ne čekajte da se stvari same od sebe riješe. Jer neće! Na zahtjeve i sugestije građana ne odmahujte rukom. Da ste reagirali na zahtjev s prethodne sjednice OV možda se mogla izbjeći ova strašna nesreća.

Zabrinuta sam kako za sigurnost svoje djece tako i za ostale stanovnike našeg grada, naše općine. Ne etiketirajte svaku kritiku političkom sujetom, poradite malo na poboljšanju prometnih rješenja. Tako ćemo se svi osjećati i ne samo osjećati već i biti sigurniji.

Na kraju razmislite : ovim opasnim cestama hode i vaša djeca, ovim cestama prometujete-vozite i hodate i vi!

www.tomislavnews.com