Gattuso: Imam osjećaj da treniram Real Madrid

U pripremnom meču u Grazu pred 3.000 gledatelja, nogometaši Hajduka pobijedili su turskog doprvaka Fenerbahce 1:0.

Pogodak odluke postigao je Bruno Durdov u 86. minuti. Trener Hajduka Gennaro Gattuso otkrio je dojmove nakon pobjede.

“Nije dobro pričati samo o Brunu, tek je 2007. godište. Što manje pričamo, to će njemu biti bolje. Treba pričati o kompletnoj ekipi. U prvom poluvremenu smo se dosta mučili, ali izdržali smo njihov pritisak, linije su nam bile čvrste. A za Durdova, ponavljam, odličan je igrač, treba još puno raditi, a mi ga trebamo pustiti da se razvija u miru”, rekao je Italijan, a onda je prokomentirao slavlje na Fenerom:

“Znamo kakva je Fenerbahce momčad. Do jučer su njihovi igrači igrali u najvećim svjetskim klubovima. Velika je to momčad i veliki klub. Ovu pobjedu ne smijemo previše naglašavati, iako je velika. Na pripremama smo da testiramo razne sustave, nećemo se uzdizati. Moramo se brinuti oko izgradnje napada, još uvijek se razvijamo kao ekipa. Što se tiče ove utakmice, igrali smo dosta riskantan nogomet. Glavna stvar je da smanjimo strah od pogrešaka. Kada igraš riskantno, trebaš biti spreman na greške.”

Osvrnuo se i na svoju ekipu.

“Vrlo je važno izgraditi mentalitet. Jako mi se sviđa ova ekipa, sretan sam s njima. To su igrači koji igraju sa znanjem i srcem. Ne možemo priuštiti igrače od 20 milijuna eura, imamo ono što imamo. Možemo stvoriti igrače iz akademije ili poboljšati ove što imamo. U 21 dan odradili smo 33 treninga. Sada trebamo malo smanjiti intenzitet, jako sam zadovoljan s pripremama”, rekao je Talijan.

Onda je dobio pitanje je li ga pohvalio trener Fenera Jose Mourinho.

“Nismo toliko pričali o Hajduku. Mourinho je bio iznenađen što sam došao ovdje, ali ja volim ovu igru. Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid, svaki dan naučim nešto novo. Radostan sam svako jutro što treniram ovu ekipu.”