Gigantski kineski proizvođač baterija ulaže 30 milijuna eura u Rimac automobile

Investiciju će iskoristiti za razvoj novih proizvoda i širenje na globalno tržište

rimac

akon potvrde namjere investicije, te sklapanja okvirnog ugovora u travnju, 18. rujna definirana je investicija kineskog Camela u Rimac automobile. Azijska grupacija uložit će 30 milijuna eura; od čega su tri namijenjena za Rimčev Greyp bikes. Ugovor su sklopili osnivač Rimca i Liu Changlai, CEO Camela.

Investiciju će iskoristiti za razvoj novih proizvoda, povećanje proizvodnog kapaciteta i globalni proboj obje Rimčeve kompanije. “Zadnjih godina pokazali smo se kao pružatelj tehnologije za mnoge proizvođače automobila. Postali smo glavna adresa kad su u pitanju električni pogoni, baterije, invotaivni infotainment te sustavi za telemetriju, uz mnoge druge osnovne sustave u automobilima. Istovremeno naši električni automobili definiraju što je moguće s takvim vozilima” – napisao je Rimac.

KINEZI SU IMPRESIONIRANI RIMCEM

Changalai ovu investiciju vidi kao agresivniji proboj u tržište vozila s alternativnim pogonima. Camel nudi baterije, elektirčne pogone i ostale komponente vozila za komercijalna i privatna vozila na kineskom tržištu. “Dubokim istraživanjem tržišta, Rimac se činio kao idealni partner za nas, budući da su predvodnici u mnogim područjima za tehnologiju električnih vozila” – rekao je Changalai.

Impresioniran je i Rimčevom dubokom vertiklanom integracijom, budući da razvijaju sve ključne komponente sami. Impresionira ga, kaže, i činjenica da je Rimac, iznimno mlada kompanija, stekla povjerenje mnogih u tako konzervativnoj industriji. Camel Group osnovana je 1980. godine. Bave se naprednim istraživanjem i razvojem baterija. Sa svojih 400 vrsta baterija, slove za jednog od najvećih proizvođača baterija u Aziji. Prema posljednjim javno objavljenim podacima, iz 2016., imali su preko 6.000 zaposlenih, te prodaju u vrijednosti 1.1 milijardu dolara.

www.telegram.hr