Govor tijela na prijemu švedske princeze: Smješak švedski i trogrč bosanski!

Govorom tijela ljudi u različitim situacijama često više “kažu” nego samim govorima. Govorom tijela se dosta “kaže” o onome o čemu se zvanično govori, ali i o samim govornicima.

Da je tako može se vidjeti i sa snimaka prijema švedskog princa Daniela i princeze Viktorije u Predsjedništvu BiH, gdje su ih primili članovi istog: Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Dok se na licima elegantnih i simpatičnih visokih gostiju iz Švedske neprekidno zapažaju ležernost, sigurnost, vedrina  i prijatan smješak, kod sva tri domaćina grč nije silazio s lica, smješka nije bilo ni na pomolu, a osjaćala se i nesigurnost i zbunjenost.

Trogrč “uzavreli” bosanski, naspram smješka “hladnih” Šveđana!?

Komšićeva “ljevica u desnici”, naspram prinčeve “desnice u ljevici”. Princezini poluotvoreni dlanovi naspram Džaferovićevih vojnički postavljenih i Dodikovih stisnutih pesnica, kao da će se svakog trena pobiti s nekim od gostiju, ili članova Predsjedništva, s novinarima, ili sa svima, koji poput njega, ne ljube “Srpsku”, Srbiju, fotelju, Rusiju…

Kod tolikih savjetnika, za sve i svašta, da ih niko ne poduči kakav se “gard” zauzima na funkciji čelnika države, pred visokom delegacijom prijateljske zemlje, a posebno pred prekrasnom princezom!

Ale Kamber, Livno