GRAD BLOKIRAN / U Splitu upucan kriminalac

U pucnjavi u splitskoj ulici Put Skalica ranjena je jedna osoba koja je prevezena je u splitsku bolnicu, izvijestila je poslijepodne splitska policija.

Policija je dojavu o pucnjavi primila u utorak nešto prije 16:00 sati.

Na mjestu pucnjave obavlja se očevid, a u tijeku je potraga za počiniteljem.

Dalmatinski portal navodi da je u pucnjavi ranjen Josip Čubelić (35) zvani Čuba, policiji dobro poznat, koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.

Kako javljaju čitatelji Dalmacije Danas, ”duge cijevi” kontroliraju ulaz-izlaz iz Splita te zaustavljaju vozila. Sve je blokirano – Klis, Solin, Omiš, pregledavaju sva vozila, kažu čitatelji.

Izvan životne opasnosti

Ognjen Barčot, voditelj kirurške službe KBC-a Split, izvijestio je o zdravstvenom stanju 35-godišnjeg Josipa Čubelića.

Zaprimljen je oko 16:30 sati. Obradom su mu utvrđene teške tjelesne ozljede zadobivene vatrenim oružjem. Daljnjom obradom utvrđene su ozljede vitalnih struktura, kazao je Barčot i ujedno potvrdio kako se radi o ozljedama donjih ekstremiteta te jednoj prostrijelnoj rani.

Zbog težine ozljeda trenutno je u operacijskoj dvorani. Međutim, istaknuo je kirurg, izvan životne opasnosti je.

Tko je Josip Čubelić?

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u prosincu 2017. po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za propucavanje i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. No, nakon provedenih ni mjesec dana u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

U dosjeu ima presudu od pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus, u travnju 2013. godine u Velebitskoj ulici te zbog opće opasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja. Tijekom boravka u zatvoru na splitskim Bilicama napao ga je Ante Bilić iz Splita, boksač osuđen za ubojstvo iz pištolja Marjana Bilića Kovačevića na 12 godina zatvora, piše Slobodna.

Čubelić je odslužio četiri godine nakon kojih je pušten na uvjetnu slobodu.

(www.jabuka.tv)

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno