GRAD LIVNO / Gradonačelniče Luka, kako je rješavanje asfalta oko tvoje kuće prioritet, a ovo nije?

Pandemija korona virusa, i sva medijska pompa koja se opravdano digla oko te teme, u potpunosti je bacila u stranu sve one svakodnevne životne teme i probleme koje muče građane našeg Grada.

Zaboravili smo na loše ceste, neizgrađenu gradsku infrastrukturu. Sve je to palo u zaborav pred prijetnjom nevidljivog neprijatelja.

I dok obični građani razmišljaju jesu li stavili masku na lice, hoće li moći platiti slijedeću ratu kredita koji dolazi na naplatu, naš se gradonačelnik, sa usvojenim predizbornim proračunom Grada, dao u velike investicijske radove, kako bi prije izbora imao dovoljno vrpci za presijecanje.

Ništa novo, mnogi će reći. Slažem se. No, izgleda da je ova pandemija još više uobrazila našeg gradonačelnika, koji je odlučio, kako naže naš svit, malo sredit ‘okokuće’.

Zašto ne asfaltirati svoju ulicu, napraviti nove nogostupe, ne’š ti. Taman to netko vidi sad kad su se svi zabavili nevidljivim neprijateljem.

Pa dobro, nešto razmišljam, nije ni loše asfaltirati jednu ulicu na Zgonima, možda dođu na red i druge koje čekaju poštenu rekonstrukciju. Možda se i Splitska ulica kod Foruma riješi, pa da ne odbijamo amortizere od auta kad vozimo po njoj.

Pa da, Forum… Znam da mi je još nešto bilo napameti, vezano za Forum.

Kako stvari stoje, nećemo još dugo moći prolaziti uz Bistricu od Parka do Foruma. Prolazim nekidan od Bolnice prema mostu kod Foruma..

I ugledam ovo…..(slika 1)
I ovo…(slika 2)

Ne možeš vjerovat! U centru grada?! Kako ova riječ GRAD glupo zvuči u ovom trenutku, čovjek ugleda ovakav prizor. Nije to od jučer, znamo mi to svi.

Ali valjda čovjek u svoj onoj žurbi oko posla, dice i ne stigne razmišljati o ovakvim stvarima. Nije ni ovaj virus toliko zlo, čovjek primijeti neke stvari koje inače uzima zdravo za gotovo.

Stoga se pitam: Gradonačelniče Luka, kako je rješavanje asfalta oko tvoje kuće prioritet, a ovo nije?

Rješavanje odvodnje Brine, koja svake godine plavi sve od Ekonomske škole prema Splitskoj ulici, nanoseći svake godine ogromne štete građanima ovog grada koji žive u Splitskoj ulici i svim ulicama nizvodno od onog „slavnog“ mosta preko Brine kod Ekonomske škole, trebao bi biti prioritet broj jedan infrastrukturni projekt u ovom gradu.

Ali ne…. Našeg gradonačelnika ovo ne zanima. Neš ti što Brina plavi Splitsku Ulicu, neš ti što će se urušit cesta između Foruma i hotela Park.

To, što je ovo ružno vidjeti, ma koga to briga. Nek si ti asfaltirao oko svoje kuće, to je bitno. E pa, ako je i od tebe, previše je. Dosta te više, dosta….

Grad Livno