Gradonačelnik Darko Čondrić održao sastanak s braniteljskom populacijom

U zgradi Gradske uprave Livna održan je sastanak predstavnika Udruga okupljenih Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Livna i gradonačelnika Darka Čondrića s pomoćnikom Službe za branitelje i mjesne zajednice Pavom Duvnjakom.

Teme razgovora bile su trenutačna problematika braniteljske populacije. Predstavnici Udruga su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te iznijeli nekoliko prijedloga za njezino unaprjeđenje.

Bilo je riječi o organiziranju zajedničkih proslava obljetnica značajnih za livanjski kraj, a odnose se na Domovinski rat.

U tom kontekstu je razgovarano o proslavi Dana obrane Livna i livanjskog kraja od 13. do 23. travnja. Koordinacija Udruga će za program proslave dostaviti svoje prijedloge i sugestije.

Gradonačelnik Čondrić je prilikom sastanka s braniteljima istaknuo važnost dobre uzajamne komunikacije te kazao da će Grad Livno i u buduće biti partner u radu braniteljskim udrugama sukladno proračunskim mogućnostima.

Također je na sastanku bilo riječi o izradi monografije livanjske brigade HVO-a Petar Krešimir IV za što je kao pripremni materijal prije nekoliko mjeseci javnosti predstavljen i katalog izrađen u suradnji s Hrvatskim dokumentacijskim centrom Domovinskog rata u BiH.