Gudeljević i Krišto u Livnu obećali pomoći određene projekte

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić primio je u radni posjet ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević i predsjedateljicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto.

Posjet je organiziran u sklopu aktivnosti ministrice planiranih prilikom preuzimanja dužnosti u ministarstvu čije nadležnosti su, između ostaloga, usklađivanje planova entitetskih tijela vlasti i definiranje strategije na međunarodnom planu u područjima zdravstva, socijalne zaštite, mirovina, znanosti i školstva, rada i zapošljavanja, kulture i športa, geodetskih kao i geoloških poslova.

Bila je ovo prilika kroz razgovor upoznati ministricu s aktivnostima Gradske uprave Livna, s trenutačnim projektima te planiranim aktivnostima. „Ovakav vid suradnje je itekako koristan za jedinicu lokalne samouprave.

Nama je potrebna suradnja s višim razinama vlasti i mi ćemo kao Grad učiniti sve sa svoje strane kako bismo tu suradnju u svim segmentima unaprijedili.

Pa tako kada je riječ i o ministarstvu civilnih poslova čija ministrica je danas u posjeti našem gradu na čemu sam kao gradonačelnik zahvalan. Sve aktivnosti koje ovo ministarstvo bude imalo a odnosi se na konkretnu suradnju s gradskim strukturama mi ćemo adekvatno odgovoriti na sve zahtjeve upućene prema nama. Spektar suradnje i mogućnosti su široke a posebno u segmentima školstva i sporta“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Ministrica Gudeljević je istaknula da je i ova posjeta jedna u nizu njezinih radnih aktivnosti s ciljem upoznavanja čelnih ljudi gradova i općina te sagledavanje na terenu mogućnosti konkretne suradnje.

„Razlog moje posjete je razmjena mišljenja i iskustava sa svim razinama vlasti te kako bi čula probleme s kojima se susreću prije svega niže razine vlasti, a vezane su za nadležnosti ministarstva civilnih poslova. Kada je u pitanju naše ministarstvo mi uglavnom imamo koordinirajuću ulogu iz oblasti obrazovanja, mladih, sporta, kulture, zdravstva i drugih i svakako da je vrlo bitno da ja kao ministrica saznam na koji način mi s državne razine možemo pomoći lokalnoj zajednici i županijama i na koji način možemo ostvariti bolju suradnju“, kazala je prilikom posjete ministrica Gudeljević.

Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je zahvalila ministrici na dolasku u Livno te kazala: „Gradonačelnik nas je upoznao sa infrastrukturnim projektima sa svim onim što Grad radi čemu teži i na koji način vidi budućnost ovog grada posebno kada je u pitanju segment i obrazovanja koji se tiče nadležnosti ovog ministarstva.

Čuli smo potrebe Grada, a s druge strane spremnost ministrice da sa aspekta funkcije koju obavlja pomogne na svaki način kroz konkretne projekte. Također mi je drago da smo razgovarali i o segmentu sporta s naglaskom iznalaženja načina potpore sportašima koji su zasigurno svojim uspjesima pravi promotori svog grada.

Suradnja lokalne zajednice s višim razinama je neminovna kako bi realizirali sve svoje projekte s obzirom na to da znamo da lokalne zajednice više od osamdeset posto svojih sredstava troše na materijalne troškove i eventualno dio na projekte, a sve ostalo moramo zajedno korodinirati“ , kazala je Krišto.

Gradonačelnik Čondrić, ministrica Gudeljević i predsjedateljica Krišto su posjetili i Franjevački muzej i galeriju kao i franjevački samostan Gorica.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply