Hase se okreće u grobu – Sarajevo izbacila momčad koja je aukcijom nudila ugovor!

sarajevo

SARAJEVO – Eliminacija Sarajeva iz Europske lige u prvom pretkolu od Zarije odjeknula je kao bomba i u Hrvatskoj.

“Bordo” momčad ispala je na penale od moldavskog tima, koji je bio s(p)retniji u lutriji jedanaesteraca.

“Kakav fijasko! Bh. nogomet na niskim je granama, pogotovo što se tiče nastupa tamnošnjih predstavnika u europskim natjecanjima, a danas je taj crni niz dobio još jedan tužan čin.

Sarajevo, koje je pod ambicioznim vlasnikom Vincentom Tanom najavljivalo europski iskorak i dominaciju u regiji danas se od Europe oprostilo već u prvom pretkolu. „Pitari“ su u Moldaviji poraženi s 2:1 u utakmici koju je obilježila tragikomična greška vratara Pavlovića, kojeg je s polovine terena lobovao domaći igrač Ruben Gomez” – piše Germanijak.hr, uz dodatak:

“Tragedija je još veća ako uzmemo u obzir da je Zaria, četvrtoplasirana momčad moldavskog prvenstva prije ovog vjerojatno van granica svoje države na naslovnice stigla samo kada su 2009. godine, još pod imenom Olimpia Balti, održali aukciju u kojoj je pobjednik dobio mogućnost potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s klubom. Najveću cifru ponudio je izvjesni brazilski poduzetnik s afinitetom rekreativnog igranja nogometa, ali naknadno su ustvrdili nepravilnosti pri njegovoj uplati, pa je aukcija ponovljena. Konačni pobjednik nikada nije objavljen. Uz to, predsjednik Andrian Bogdan je ujedno i trener vratara, dok su do sada tek jednom slavili u ukupno šest europskih susreta prije ogleda protiv Sarajeva, i to kada su izbacili Kazanj iz Lenkorana još 2010. godine”.

“Osim što se pokojni Hase vjerojatno okreće u grobu, tugu regionalnog nogometa produbili su i predstavnici Srbije – Vojvodina, te Mladost iz Lučana. Obje momčadi ispale su već u prvom pretkolu – Voša s ukupnih 3:2 od slovačkog Ružomberoka, dok manje favorizirana Mladost nije mogla preko Intera iz Bakua, koji je danas slavio s 2:0. Točku na “i“ stavila je Zvezda, remiziravši 3:3 s predstavnikom Malte, Florianom. Oni su ipak prošli dalje pošto su u Beogradu slavili s 3:0. Jadna majko” – navodi Germanijak.hr u tekstu o nogometu na ovim prostorima.

Dnevno.ba