HDZ Livnjacima prodaje deklaracije o generalima, a djecu su im već prodali Njemačkoj

dennis
Dennis Gratz / Vijesti.ba

Mjeseci blokade, samovolja Vlade, nesazivanje sjednica, netransparentno raspolaganje budžetom, masovno pakiranje za Njemačku i odlazak mladih – to je realnost Livna, Tomislavgrada, Drvara, Bosanskog Grahova i Kupresa. A jedino što HDZ ima ponuditi tom narodu jesu šuplje deklaracije i pusta obećanja o nekakvom hibridu europske budućnosti utemeljene na tekovinama Mate Bobana, kazao je Denis Gratz komentarišući usvajanje deklaracije o osudu presuda Haškog tribunala u HBŽ.
Naveo je da HDZ i SDA zajedno ne dozvoljavaju da se na dnevnom redu Doma naroda nađe prijedlog zakona o zabrani negiranja genocida

“Ja bih naglasio još jednom da SDA i HDZ zajedno ne dozvoljavaju da se na dnevnom redu Doma naroda nađe prijedlog zakona o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina utvrđenih od strane Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju. Isti sam uputio u proceduru, usvojen je u nacrtu na Predstavničkom domu i sada čeka Dom naroda”, kazao je Gratz za Vijesti.ba

“Isto bi sankcionirao sve javne dužnosnike za svaku izgovorenu riječ negiranja UZP-a i presude za šestorku”, dodaje Gratz.

“Kada je u pitanju HBŽ, pitajte slobodno opoziciju HDZ-u tamo, koliko puta je to županijska  skupština zasjedala od izbora do danas. Mjeseci blokade, samovolja Vlade, nesazivanje sjednica, netransparentno raspolaganje budžetom, masovno pakiranje  za Njemačku i odlazak mladih – to je realnost Livna, Tomislavgrada, Drvara, Bosanskog Grahova i Kupresa. A jedino što HDZ ima ponuditi tom narodu jesu šuplje deklaracije i pusta obećanja o nekakvom hibridu evropske budućnosti utemeljene na tekovinama Mate Bobana”, zaključio je Gratz.

(Vijesti.ba)