HDZ Livno odgovara: Dalić ne može upravljati svim procesima, pa se pobunio

Nakon što je u javnosti izašlo pismo premijera Hercegbosanske županije Draška Dalića, u kojem oštro kritizira kolege zbog nepotizma samovolje, pasivnosti i privatizacije stranke, oglasio se i odbor HDZ-a Livno.

”Žalimo zbog činjenice da su unutarstranačke rasprave, umjesto da se o njima vodi dijalog u stranačkim tijelima, jučerašnjim istupom u Dnevnom listu Draška Dalića, aktualnog predsjednika Vlade HBŽ-a i člana HDZ-a, bez ikakvog razloga dospjele u javnost. Optužbe na funkcioniranje HDZ-a u Livnu i HBŽ-u jednostavno ne stoje”, napisali su u priopćenju iz HDZ-a Livno.

Navode kako se u svom dosadašnjem unutarnjem funkcioniranju stranka vodila načelima slobode mišljenja i izražavanja kao vrhovnim demokratskim vrijednostima na kojima se stranka gradila.

”Isključiva motivacija Draška Dalića za ovakav medijski istup je upravo to što on predbacuje HDZ-u BiH: on želi apsolutno upravljati svim procesima sa ‘svojim ljudima’ u Livnu i Županiji, a demokratska većina u stranačkim tijelima i institucijama vlasti ga u tome ne podržava. Konkretne primjere ne želimo navoditi i o njima komunicirati preko javnosti jer takav način komuniciranja držimo neprihvatljivim”, napisano je u priopćenju HDZ-a Livno, gdje su istaknuli i kako će ovaj slučaj imati svoj nastavak kroz unutarstranačka tijela i demokratske procedure propisane Statutom HDZ BiH.

bljesak.info