HDZ1990 demantira neistine na poskok.info

hdz

 

S obzirom na to da se na portalu poskok.info, zadnjih dana oglašavaju komentatori skromnog znanja, koji negativistički i neistinito komentiraju pismo HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna), dužni smo stati u obranu ŽO HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna) i ovo priopćenje upućujemo, u prvom redu, na adresu portala poskok.info, a onda i svim ostalim portalima i javnosti.
Ponavljamo i naglašavamo:
Stranka HDZ1990 podržava izmjene Izbornog zakona i implementaciju presuda Ustavnog suda.
Za razliku od prijedloga Izbornog zakona HDZ BiH, koji je, preko HNS-a, uputio u parlamentarnu proceduru, naše viđenje izbora izaslanika u Dom naroda Federacije BiH je drukčije.
Naglašavamo, samo za izbor izaslanika u Dom naroda FBiH imamo drukčiji i, možemo slobodno reći, pošteniji i pravedniji prijedlog načina izbora izaslanika iz reda hrvatskog naroda.
Oni, koji neargumentirano i bez ikakvog obrazloženja brane prijedlog HDZ BiH neka objasne kako je moguće da, po njihovom prijedlogu, Hercegovačkoneretvanska županija ima 5 izaslanika, a po popisu iz 2013. ima 118.297 Hrvata, a, na primjer, Hercegbosanska županija sa 64.604 Hrvata ima 2 izaslanika, a Zeničkodobojska županija sa 43.819 Hrvata ima 1 izaslanika.
Zar je moguće da je za HDZ BiH 17.520 Sarajevskih Hrvata beznačajan broj, koji ne zaslužuje niti jednog izaslanika u Dom naroda?
Zbog navedenog, smatramo da je naš prijedlog pravedniji i korektniji te vodi računa o svim Hrvatima na području FBiH.
Pored ovoga, zalažemo se za izmjene Izbornog zakona, koje će, u tehničkom smislu, onemogućiti krađu izbora i prekrajanje volje birača preko biračkih odbora.
Poskok.info, kao i HDZ BiH, želi uvjeriti nas Hrvate da jedan Hrvat u Hercegovačkoneretvanskoj županiji vrijedi koliko dva Hrvata u Zeničkodobojskoj županiji, odnosno jedan i po Hrvat u Hercegbosanskoj županiji; da 17.520 Hrvata u Sarajevu treba pomnožiti s ništicom, a da su dva zastupnika Zeničkodobojske županije iz HDZ BiH u ovom mandatu, koji su ujedno i izaslanici u Domu naroda, izabrali Bošnjaci i Srbi.
A ono što ne samo da je žalosno, nego je i poražavajuće, je činjenica da se više Hrvata, s ovih naših prostora, gdje smo većinski narod, iselilo u zadnjih nekoliko godina vladavine koruptivnog, nepotističkog i nad svojim narodom majorizirajućeg HDZ BiH, nego u ratnom razdoblju!

Ured za informiranje HDZ 1990 HBŽ