Hercegbosanske kukavice, udbaši i lopovi igraju u istoj ekipi

Šta je dovelo Hercegbosansku županiju u nezavidan položaj?

Tko i što je uništilo nekada najbogatiji dio BIH? POHLEPA. Da, pohlepa .. Pohlepa je prokletstvo koje je zahvatilo ovu županiju (one koji njome upravljaju) od 1995. godine.

Naravno, oni su bili rezerva, izvršitelji volje moćnijih od sebe. Onih s još jačim udbaškim backgroundom. Onih koji su na daljinski uništavali i / ili / fiktivno “privatizirali” livanjske i duvanjske tvornice koje su dobro poslovale i hranile tisuće gladnih usta.

U Tomislavgradu su to odradili u vrijeme tri prva načelnika. U Livnu je prijevoznički gigant uništen kako bi se otvorio prostor za ulet najomraženije sadašnje prijevozničke tvrtke u BIH. I od tada počinje uzlet aktualnih Čovićevih pobočnika iz HBŽ-a. Znači, uništi, “raskući”, izdaj, prodaj i nagradit će te moćniji udbaši iz vrijednijeg dijela BIH s hrvatskom većinom.

Posebna priča je bilo bezvlašće za vrijeme “samouprave” Ante Jelavića… To je bilo vrijeme grabeži. Tada se pravo “jamljavalo”. Ima i današnjih “oporbenjaka” koji su se dobro “potkožili ” i pritajili. Davala jadna mater Hrvatska za HVO pomoć. Sve su jamili.

Hercegbosanske kukavice nemaju hrabrosti obnoviti srušenu crkvu u Drvaru!

Danas s odmakom od 20 i više godina mnogi su ogorčeni kako lokalne vlasti u Drvaru ne daju lokacijsku dozvolu za izgradnju katoličke crkve u toj općini. U većinskoj hrvatskoj županiji?! U Federaciji BIH?! Normalno mislećem – nezamislivo. Možda bi o istome trebalo istražiti dealove ondašnje hrvatske vlasti i srpske povratničke perjanice Mile Marčete.

Tada je stvoren embrio izdaje hrvatskih interesa u Drvaru, Grahovu i Glamoču. A izdaja je kulminirala, doživjela klimaks obnovom rodne kuće rodonačelnika četništva u Grahovu i davanje dozvole za estradne nastupe Baje Malog Knindže u Drvaru.

Tom je već vrijeme kada je Čović vladar u HDZ-u i kada ocvali Crnoluški zet upravlja društvenim tokovima u BIH. Najprije su županiju počeli napuštati ratni prognanici iz drugh općina, koji su bili naseljeni u ove tri općine. Kasnije bježe domicilni iz TG-a, Livna, Kupresa. Zbog bezperspektivnosti, beznađa i najviše – zbog nepravde.

Dokle će to trajati – to samo Svevišnji zna.

Tadija Ljubičić, Tomislavgrad

 

Katolička Crkva u Drvaru ponižena!