Hercegovina treba biti dio Krajine

Najavio da će odmah po ulasku u Predsjedništvo tražiti da se donese odluka o podnošenju tužbi pred međunarodnim i domaćim sudovima protiv visokih predstavnika…

”U Hercegovinu je uloženo više novca nego što je naplaćeno poreza”, rekao je predsjednik RS-a i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Bileći. Dodik je na predizbornom skupu SNSD-a istaknuo kako Hercegovina treba biti dio Krajine, jer Krajina ne želi nijedan pfening koji se stvori u Hercegovini, dok opozicija pokušava to predstaviti potpuno suprotno.

Istodobno, Dodik je u intervjuu Srni naglasio kako sve što su stranci do sada nametnuli u BiH ne može izdržati vrijeme, jer je svako nametanje samo sila, te da je nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma odmah krenuo atak na prava Republike Srpske, da se ona umanje i unište i da se u prvoj fazi od Srpske napravi prazna ljuštura, a kasnije i besmislena zajednica.

”Ne treba vjerovati onima koji na međunarodnom planu kažu da poštuju Daytonski sporazum, jer da poštuju ne bi ga urušili do te mjere da je danas na sceni pravno politička situacija koja se potpuno razlikuje od onoga što je napisano u Ustavu, a što će biti problem BiH u budućnosti”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Najavio da će odmah po ulasku u Predsjedništvo tražiti da se donese odluka o podnošenju tužbi pred međunarodnim i domaćim sudovima protiv visokih predstavnika koji su kršili međunarodno pravo. Naglasio je kako BiH nema šansi sve dok najveći dio vlasti kreiraju stranci i kao takva ne može uspjeti, kao što ni pokušaji njezine centralizacija nisu i neće ništa dobro donijeti ni narodu ni BiH.

Bljesak.info