HGSS-ovci OPLJAČKANI DOK SU TRAGALI ZA NESTALIM DJEČAKOM ‘Junače, možeš se ponositi svojim djelom i postupkom…

Djelatnik dubrovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja Ivan Kaleb obratio se putem Facebooka nepoznatom “junaku” koji je s prikolice HGSS-ovog vozila otuđio treći kotač. Kotač je naime otuđen dok su dubrovački HGSS-ovci tragali za mladićem koji je nestao kod Visovačkog jezera.

“Neznanom “junaku” koji nam je otuđio treći kotač s prikolice želim poručiti da se može ponositi sa svojim djelom i postupkom. Jer dok smo mi sudjelovali u potrazi, “junak” je bio toliko dobar i sposoban i “poslužio se” našim kotačem”, napisao je Kaleb.

“Junače”, samo da ti skrenem pozornost i kažem da mi nismo profesionalci koji imaju 10,000.00 kuna plaće i kojima je ovo posao. Mi smo volonteri koji smo ostavili svoje obitelji, uzeli godišnji i došli kako bi nekome pomogli. Besplatno. A ti si nama uzeo kotač. Besplatno. I za kraj, nadamo se da ti naša pomoć nikad neće trebati, a ako ti ipak bude trebala dobiti ćeš je. Besplatno. Jer ipak si na to od nas navikao. Tebi i tvojima sretan i blagoslovljen Uskrs žele pripadnici HGSS Stanice Dubrovnik.”

Istu su nepoznatu osobu dan ranije djelatnici šibenske stanice HGSS-a zamolili da vrati “posuđeni” rezervni kotač. “Poštovani nepoznati, danas ste s trailera HGSS Stanice Dubrovnik koja pomaže u potrazi za nestalim mladićem na Visovačkom jezeru “posudili” rezervni kotač!”, napisali su iz šibenskog HGSS-a. “Molimo kako ste ga “posudili” da isti i vratite jer nikad se ne zna kada će vam naše usluge trebati! Hvala! #HGSS Stanica #Šibenik.”

https://www.jutarnji.hr