Hit na Facebooku: ‘Ovo su Hrvati na dočeku u Dublinu, Irci se žale da će taj primitivni narod za 50 godina zavladati‘

Nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije stranaca koji na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu slave Novu godinu, hrvatski redatelj Predrag Ličina (“Posljednji Srbin u Hrvatskoj”) objavio je u utorak društvenoj mreži Facebook svoj osvrt na situaciju.

– DUBLIN, NEW YEAR’S EVE, 2024. Zaokružio sam dvije oveće skupine dobro raspoloženih rasplesanih Hrvata na dočeku Nove godine u mom rodnom Dublinu. Prepoznao sam ih po njihovom jeziku, a prije svega po tome što imaju tamniju boju kože od nas (kod njih ima više sunčanih dana nego kod nas pa je logično da im je koža tamnija) – rekao je Ličina te priložio fotografiju s navodnog slavlja u Dublinu.

– I tako, dok naši ljudi odlaze trbuhom za kruhom u Boston, Pittsburgh, Sydney i Toronto, mi zapošljavamo po Woltovima, Glovoima, supermarketima, restoranima i pubovima imigrante iz neke primitivne balkanske zemlje koja s našom tradicijom i običajima nema nikakve veze.

– Sve manje na ulici čujem – „Hej, Patrick!“ ili „Hey Conor!“, a sve više čujem „Alo Josipe!“, „Alo Hrvoje!“, „Alo, Miloše!“ (to je vjerojatno Srbin iz Hrvatske – ti su još gori od Hrvata) – dodao je redatelj.

– Ako se ovako nastavi za 50 godina nas Iraca ovdje više neće biti – zemljom će nam hodati Hrvati, Srbi, Rumunji, Bugari, Albanci i slični primitivni narodi. Pa nisam za ovakvu Irsku ratovao i bio streljan od Engleza cijeli svoj život! Patrick O’Ličina – zaključio je Ličina.

Jutarnji list