Hitlerov tjelohranitelj: “Ubio sam Nikolu Teslu po izravnom naređenju Führera

“Ja sam ubio Nikolu Teslu po osobnom naređenju Adolfa Hitlera, koji je procijenio da bi saveznici mogli da iskoriste njegova otkrića i dobiju rat”, tvrdio je Otto Skorzeny, pukovnik SS jedinica, zapovjednik njemačkih komandosa u Drugom svjetskom ratu.

Ovo je Skorzeny, ali i mnoge druge nevjerovatne stvari, ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatog i kao Erik Orion) koji je o tome svjedočio u jednoj radio emisiji u SAD-u 2006, prenosi Avaz.

Skorzeny je tvrdio da je u siječnju 1943. godine, po osobnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala New Yorka odakle je, zajedno sa Reinhardom Gehlenom otišao u hotel u kome je Tesla živio, ugušio ga jastukom, da bi zatim ispraznivši sef s obiljem vrijednih dokumenata, neopaženo otišao.

Iako je cijela priča bila potkrijepljena i dokazima u vidu “pune kutije za cipele fotografija Skorzenyja” na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormannom, Mengeleom, Musolinijem i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Prema Skorzenyjevim riječima, Hitler je smatrao da je važnije da eliminira Teslupa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu von Ertellu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorzeny se predao saveznicima u svibnju 1945. godine sa tvrdnjom da je osobno organizirao prebacivanje Hitlera iz Berlina “na sigurno” i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorzeny je suđeno, ali je 1948. navodno pobjegao, krio se 18 mjeseci u Njemačkoj da bi se dokopao Španjolske gdje mu je general Franko dao putovnicu. Skorzeny je navodno bio i savjetnik više egipatskih predsjednika, pa i Nasera.

Bio je savjetnik Juana Perona u Argentini i tjelohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad.

U Madridu je 1975. po jednoj verziji umro od posljedica raka kičme, a po drugoj je poginuo u prometnoj nesreći.

Već spomenuti Erik Breman je tvrdio da su Amerikanci Skorzenyja, baš kao i mnoge druge poznate SS-ovce, prebacili u SAD gdje su radili za njih. On tvrdi da je Skorzeny umro 1999. i da je prisustvovao razvijavanju pepela iz njegove urne.

Skorzeny je, navodno, rekao i da je njemu i Reinhardu Gehlenu, koji je poslije rata sudjelovao u organizovanju CIA i BND (Zapadno-njemačke obavještajne službe), pomagao Teslin dugogodišnji asistent George Scherf.

Skorzeny j je trvrdio i da je Scherf, ustvari, špijun koga je još 1938. osobno Hitler poslao u SAD sa zadatkom da “bude u blizini Tesle”.