HLL / Katastrofalna situacija na području Općine Livno i Hercegbosanske Županije

hll
Foto: Relax-portal.info

Dana 27. siječnja 2018. u Livnu je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske liste za Livno, na kojoj je potvrđen raniji stav o katastrofalnoj situaciji na području Općine Livno i Hercegbosanske Županije, iz koje svakodnevno odlaze autobusi puni mladih ljudi. Hrvatska lista za Livno osuđuje nebrigu vladajućih struktura zbog ne poduzimanja konkretnih poteza za vraćanje iseljeništva i poboljšanja demografske situacije u ovoj Županiji.

Zbog ovako loše situacije, Hrvatska lista za Livno, zaključeno je, treba nastupiti na predstojećim općim izborima, kako bi se ovakvi loši trendovi u Županiji zaustavili. Kao priprema za izbore, usvojen je prijedlog da se u što skorije vrijeme krene s obilascima temeljnih ogranaka stranke, kako bi se stanovništvo upoznalo s dosadašnjim radom i budućim planovima Hrvatske liste za Livno.

Predsjedništvo Hrvatske liste za Livno je dalo suglasnost predsjedniku stranke da obavi razgovore s predsjednicima hrvatskih oporbenih stranaka iz Bosne i Hercegovine o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima. Predsjedništvo HLL pozdravlja inicijativu Hrvatske republikanske stranke, Čapljinske neovisne stranke, te Hrvatskog saveza HKDU-HRAST za iznalaženjem načina za zajednički nastup naših stranaka, dok u potpunosti odbijamo mogućnost izlaska na izbore zajedno s HDZ BiH, jer su oni najveći krivci za uništeno gospodarstvo, korupciju i kriminal na svim razinama vlasti, prazno selo i grad, te bogaćenje uskog kruga podobnih članova stranke.

 

 

Livno, 28. siječnja 2018.                                                  Jakov Perković

Predsjednik Hrvatske liste za Livno