HNL priopćenje za javnost

Pregovori hrvatskih oporbenih stranaka u HBŽ oko nastupa na listopadskim izborima se polako, ali sigurno privode kraju. To se potvrdilo na sastanku održanom u subotu 14.04. u stranačkim prostorijama Hrvatske Nezavisne Liste u Tomislavgradu. Pored predsjednika HNL-a domaćin sastanka je bio Ivan Krstanović,zastupnik u skupštini HBŽ ikandidat za načelnika općine Tomislavgrad ispred koalicije Zajedno za Tomislavgrad ( HNL, HSP BiH, HS HKDU- HRAST) na prošlim Lokalnim izborima. Na sastanku su, pored domaćina, nazočili predstavnici HDZ 1990, Kupreške nezavisne liste, braniteljske inicijative, Županijske neovisne liste i HSS SR. Iako još ima prostora i mogućnosti određenih prekompozicija, izvjesno je da hrvatska oporba u HBŽ na županijskoj razini ide sa tri liste, a na federalnoj razini će najvjerojatnije biti dvije liste.

Da ovaj proces ne bi ostao zatvoren u županijskom dvorištu i da se priprema nešto više i ozbiljnije „preslagivanje“ i okrupnjavanje na razini Federacije i države potvrdio je predsjednik HNL-a dr. Josip Perić.On je nazočne upoznao kako je sve izglednije da će HNL zajedno sa savezom hrvatskih stranaka (Čapljinska neovisna stranka, Hrvatski savez HKDU-HRAST, HSP dr. Ante Starčević) izaći sa listama na narednim Općim izborima za sve razine vlasti.O ovoj temi su nedavno vođeni ozbiljni razgovori koji će uskoro biti detaljnije prezentirani javnosti i već je gotovo sigurno da će se hrvatskom narodu ponuditi čestita alternativa za izbor hrvatskog člana predsjedništva. Trenutno je najizglednije kako će to biti Ante Paponja magistar znanosti iz Ljubuškog, koji je na prošlim lokalnim izborima kao kandidat za načelnika općine Ljubuški ostvario izvanredan rezultat. Prema mišljenju značajnog broja neovisnih analitičara, ali i predvodnika braniteljskih udruga, njegova kandidatura nešto najpozitivnije što se događa Hrvatima u BiH u ovom trenutnom beznađu.

Dr. Josip Perić je pozvao i ostale predstavnike političkih stranaka da razmisle o ovom procesu stvaranja de facto jednog snažnog oporbenog bloka, ne samo za ove izbore, nego za ukradenu budućnost koju želimo i moramo vratiti.

Hrvatska nezavisna lista će koncem ovoga tjedna u svojim prostorijama ugostiti predstavnike saveza hrvatskih stranaka i gospodina Antu Paponju, nakon čega će javnost biti detaljnije upoznata sa budućim aktivnostima. Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim medijima na press konferenciju koja će se održati nakon sastanka u prostorijama HNL-a u Tomislavgradu, 21.4. u 21 sat.

Ured za informiranje Hrvatske nezavisne liste

Tomislavgrad 14. travnja 2018. godine