HNS TVRDI: „Žrtvovanjem premijera HB županije Čović je dokazao poniznost spram Dodika“

Iz Hrvatskog narodnog saveza BiH poručuju kako je očigledno da se premijer Dalić drznuo da, unatoč silnim pritiscima, ne dopusti da Dodik smjenjuje ministre u Livnu, odnosno da krčmi ogromno gospodarsko blago u toj županiji

čović

Hrvatski narodni savez BiH smatra neprimjerenim i štetnim smjenjivati ​​premijera i ministre usred mandata, a bez čvrstih razloga za takve radikalne poteze.

U priopćenju se navodi kako je žrtvovanjem premijera HB županije  Draška Dalića, šef HDZ BiH Dragan Čović još jednom dokazao svu poniznost spram svoga političkoga prijatelja i mentora Milorada Dodika i praktično ovjerio Dodikovu faktičku vladavinu u toj županiji.

“Hrvatski narodni savez se ipak nada kako progresivne snage u HB županiji  prepoznaju tu bestidnu političku trgovinu te da neće dopustiti da Milorad Dodik preko Dragana Čovića kreira politički život na tom području”, saopćili su iz HNS-a.

Iz te stranke poručuju kako je očito da se premijer Dalić drznuo da, unatoč silnim pritiscima, ne dopusti da Dodik smjenjuje ministre u Livnu, odnosno da krčmi ogromno gospodarsko blago u toj županiji  pa mu je zbog toga “grijeha” njegov stranački upravitelj i Dodikov ponizni sluga izrekao drakonsku političku presudu.

https://www.slobodna-bosna.ba