Hoće li Ivan Vukadin uz pomoć kubika oblovine postati mandatar Vlade HBŽ

Iz neslužbenih izvora doznali smo da se u isto vrijeme dok su se neki zabavili borbom protiv koronavirusa, neki drugi bave preuzimanjem svih poluga vlasti u svoje ruke.
.
Naime, u tijeku je smjena rukovoditelja ustrojbenih jedinica u ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres. Ovih dana sa mjesta rukovoditelja službe prodaje smijenjen je Mirko Mihaljević iz Livna, a na njegovo mjesto imenovan Marko Đerek iz Tomislavgrada.
.
Pored navedenog Ivan Vukadin i ostali ‘disidenti’ iz OO HDZ BiH Tomislavgrad vode pregovore kako bi osigurali 17 ruku za formiranje Vlade HBŽ.
.
Trenutno imaju 15 ruku: 6 – TG, bivši i sadašnji članovi HDZ BiH + 4 HDZ 1990 + te po 1 SDP, NSRZB, HRS – donekle očekivano, ali svakako iznenađenje je Ivan ivić iz Kupresa, HDZ BIH.
Po ovim informacijama 15 ruka je iskusni ‘pregovarač’ Drago Puzigaća iz SNSD-a.
Također su u tijeku intezivni pregovori i sa SDA koji ima dva zastupnika u Skupštini HBŽ, što bi bilo dovoljno da Vukadin and company mogu preuzeti sve poluge vlasti u HBŽ u svoje ruke.
.
Bit će interesantno vidjeti što je pojedine stranke i pojedince dovelo u poziciju da ulaze u vlast nakon gotovo 20 mjeseci od izbora, kakva obećanja i pozicije.
.
Po onome što se već može vidjeti na terenu, to su radna mjesta u ŠGD, županijskim institucijama, zavodima..
Pored navedenog ruke bi se mogle osigurati i kroz kubike i druge jedinice mjere…
Hoće li predsjedništvo HDZ BiH imati snage da, sukladno jednom od svojih slogana, konačno nešto završe započeto ili slijedi povlačenje Dragana Čovica i njegove zamjenice Borjane Krišto