HOROR U BIHAĆU: Migrant ušao u stan i pokušao silovati majku dvoje maloljetne djece

Dana 13.07.2018. godine dogodio se novi horor u režiji migranata u centru Bihaća. Naime, u ulici 502. Viteške brigade oko 23:30 sati, došlo je do pokušaja silovanja 36-godišnje majke dvoje djece iz Bihaća.

Redakcija Krajina.ba portala je došla do svih informacija vezanih za ovaj nemili događaj te ih prenose u cijelosti.

“Suprug je morao izaći na kratko iz stana dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi sa dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem se nalazio laptop,mobitel i novčanik. Nisam primijetila da je neko ušao u stan jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, međutim bio je jači od mene i vratio me je na krevet držeći za ruke. U jednom trenutku sam se uspjela otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, međutim nije mogao ući u stan jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije koja je izvršila uviđaj.”

Treba napomenuti da ova unesrećena majka dvoje djece, a ni njen suprug još uvijek nemaju nikakvih informacija gdje se sad nalazi migrant ni ti imaju bilo kakvih informacija iz policije jer ih policija još uvijek nije kontaktirala.

Lokacija se nalazi samo 50-tak metara od zgrade MUP-a USK, a jedno je od najvećih okupljališta migranata

Sreća je da je suprug bio priseban i došao na vrijeme pa se nije dogodilo ono što je migrant planirao da učini, ali ovo je čin koji je definitivno prešao sve granice i ukoliko policija, Vlada i svi ostali zaduženi za migrante uskoro nešto ne učine, moglo bi doći do velikih sukoba između građana Bihaća i migranata što svakako neće izdobriti.

Ni riječi iz MUP-a USK

Postavlja se pitanje, zašto građani Bihaća, ali i ostatka Unsko-sanskog kantona nisu saznali za ovu informaciju putem službene stranice MUP-a USK, zašto portali, a ni televizija nisu obaviješteni kako bi se na neki način upozorili građani?

Gospodo, građani Bihaća su svakodnevno u velikoj opasnosti jer i sami znate da među 3000 migranata koji hodaju Bihaćem ima bar 300 narkomana koji samo gledaju gdje će šta ukrasti i koga će napasti, a ne prežu ni pred nama običnim građanima, a očito ni pred vama gospodo policajci.

Ovom prilikom tražimo od MUP-a USK, Vlade USK i Skupštine USK da u što kraćem roku reaguju i riješe slučaj migranata u Bihaću, bar ovih 300-tinjak registriranih narkomana koji su velika prijetnja građanima Bihaća. Pored toga tražimo od MUP-a USK da redovno obavještavaju građane o svim nemilim događajima koje počine svi građani našeg kantona, a posebno pristigli migranti za koje očito zakoni Bosne i Hercegovine ne važe.

Ukoliko niste u stanju zaštiti svoje građane, bar ih obavijestite na vrijeme kako bi Bišćani bili oprezniji, zaključavali stanove, a u ovakvim slučajevima i nosili sredstvo za obranu jer je očito da je Bihać postao najnesigurniji grad u Bosni i Hercegovini, a vjerojatno i u regiji.

Činjenica je da ima normalnih ljudi među migrantima koje je muka natjerala da napuste svoju državu i krenu put boljeg života u Europu, ali zbog ovih 10-20% koji su se ubacili među ove poštene ljude, problem sa migrantima je eskalirao i događaju se stvari kojih nikad prije nije bilo u Bihaću, bar ne u ovoj mjeri.

Majka i dvoje trogodišnje djece su hvala bogu dobro, suprug je “iščupao” živu glavu riskirajući svoj život kako bi spasio suprugu i dvoje djece, ali postavlja se pitanje hoće li se ovo ponoviti na nekom drugom mjestu i hoće li policija doći na vrijeme ili će mediji pisati o novom horor događaju u kojem je ovaj put migrant uspio u naumu?

Dnevnik.ba