Hrgoviću se nudi najveći meč u karijeri. Mora odlučiti u roku od dva dana

Američki teškaš Michael Hunter (19-1-1) objavio je na svom Twitteru kako mu je Međunarodna boksačka federacija (IBF) naložila da se za poziciju prvog izazivača ogleda s hrvatskim boksačkim profesionalcem Filipom Hrgovićem (12-0).

Hunter je trenutačno četvrti na ljestvici izazivača i trebao se boriti s drugoplasiranim sunarodnjakom Charlesom Martinom, ali je ovaj u međuvremenu odustao. Povukao se zbog ozljede, a Hrgović i Hunter do 26. veljače moraju odgovoriti IBF-u hoće li prihvatiti meč.

Titula koja donosi Furyja ili Joshuu

Budući da treći izazivač, Ukrajinac Oleksandar Usik, nije zainteresiran za IBF-ovu titulu i navodno želi boksati za svjetski naslov prema verziji Svjetske boksačke organizacija (WBO), sljedeći na redu je upravo Hrgović. IBF-ovu titulu, podsjetimo, drži Britanac Anthony Joshua.

Hrgovićev britanski promotor Eddie Hearn rekao je nedavno kako je već ponudio ovaj meč Hunteru, ali nije dobio odgovor. Međutim, jedno je boksati protiv Hrgovića u običnom meču, a drugo za poziciju prvog izazivača na IBF-ovoj ljestvici, piše boxingnews24.com.