HRS Livno: Nećemo odustati od namjere na netko nekad pođe odgovarati za kriminal

Tražimo odgovornost – stranačko postavljanje „odgovornih osoba“ ne znači da su abolirani od svake odgovornosti

Već na početku rada ovog saziva Gradskog vijeća Livno spoznali smo tužnu činjenicu da nećemo u ovom mandatu dočekati neke ozbiljnije promjene. Grubo kršenje „Poslovnika o radu Općinskog vijeća“ pri pokušaju izbora dopredsjednice vijeća, nedostavljanje Odluke o izvršenju proračuna kako je to Zakon naložio, sporan mandat povjerenstva za prodaju gradskog zemljišta, samo je dio nezakonitosti kojima smo svjedočili u prvih nekoliko sjednica.

Svi rokovi oko izmjena temeljnih akata Grada, koje je zakon naložio, su probijeni i izmjena nema ni na vidiku. Nemamo koga ni pitati za ispravno tumačenje zakona i propisa jer dužnost „tajnika“ još uvijek, potpuno nezakonito obnaša osoba koja je uz predsjedanje GIP-om imenovana u još nebrojeno mnogo povjerenstava i upravnih vijeća. Za nagradu i poslušnost partiji u ključnim trenutcima izbornih namještanja naravno.

Napominjemo da je, po poslovniku, rad Vijeća nezakonit bez tajnika. Međutim ostali smo ipak šokirani činjenicom da je nepunih dva tjedna od početka akcije čišćenja Livna od nagomilanog smeća kamion Komunalnog slikan kako to isto smeće deponira na ilegalno odlagalište koje je uz put i to na privatnom vlasništvu. Usred bijela dana, na poznatom ilegalnom odlagalištu iznad Brine!

Da apsurd bude veći, najodgovorniji ljudi Komunalnog su se par dana prije slikali prilikom odvoza smeća sa redovito pretrpanog „zelenog otoka“ kod Gimnazije. Valjda je taj uspjeh bio za pohvalit se!

Sada, nakon ovog čina tog istog Komunalnog poduzeća, koji demotivira i najzagriženije aktiviste u akciji čišćenja Livna, očekujemo hitne ostavke. Isto tako javno tražimo tematsku sjednicu (ali nakon ostavki) na kojoj će se govoriti o poslovanju Komunalnog i Li –Čistoće!

Vijećnici HRS-a su dobili neke vrlo zanimljive odgovore na vijećnička pitanja. Neki od tih odgovora su pokazali da je odgovorna osoba u Komunalnom, po nalogu nekoga, dopustila da ode u zastaru oko 300.000 KM potraživanja prema Gradu.

Prevedeno, samo na ovoj stavci krije se prikriveni gubitak Komunalnog od 300.000 KM. Slika u nastavku je samo jedan od mnogih, na isti način osporenih izvoda otvorenih stavki Komunalnog koji su nam dostavljeni.

Isto tako napominjemo da je propuštanje utuživanja i svjesno guranje u zastaru, ako je dokument koji nam je dostavljen točan, kazneno djelo. Nas zanima javni stav nalogodavaca po ovom pitanju. Je li jedina zadaća postavljenih kadrova da potpisuju nezakonite odluke i šute?!

Poruka svima koji će pokušati igrati na kartu vječne stranačke abolicije od odgovornosti i trpanja pod tepih dubokog zaborava da nećemo odustati od namjere na netko nekad pođe odgovarati!

Makar za ovu drsku gestu Komunalnog prema svima nama koji smo kupili smeće da bi ga oni samo premjestili!

I to bi bio početak i naznaka promjena u tridesetogodišnjoj (ili 45 godina dužoj) neprekidnoj praksi istog vladanja.

Klub vijećnika HRS-a Livno

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply