HRS Livno: Zašto je zatvoren granični prijelaz Vaganj?

Otvoreno pismo nadležnim institucijama u BiH i lokalnim političarima koji u njima odlučuju

Stanovnici Livna i oni kojima je granični prijelaz Vaganj najbliži prijelaz u Republiku Hrvatsku već više mjeseci nailaze na zatvorenu rampu istog.

Od pojave pandemije i nakon njenog službenog prestanka, Livnjaci i drugi žitelji naše županije su ostali bez jednog od rijetkih graničnih prijelaza prema Hrvatskoj.

Istina, promet tim prijelazom nije velik, ali je jako bitan za stanovnike livanjskog kraja jer u ljetnim mjesecima imaju priliku izbjeći gužve koje se stvaraju na graničnim prijelazima Aržano i Kamensko.

Veliki broj naših sugrađana dnevno putuje u Hrvatsku na posao, a ljeti povećan promet prema Dalmaciji itekako zagorčava život svima koji satima čekaju na granici.

Čudno je da je granični prijelaz koji je nedavno svečano otvoren, sada potiho zatvoren i nestao kao da ga je korona odnijela.

Pokušali smo doći do konkretnih službenih odgovora ali uzalud, tek neslužbeno doznajemo da je prijelaz zatvoren do kraja godine.

Ovim javnim pismom želimo animirati nadležne osobe i institucije da informiraju javnost zašto je zatvoren granični prijelaz Vaganj, i kada će opet biti u funkciji?

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply