HRS: Samo za održavanje rasvjete 1,6 miliona maraka livanjskog javnog novca će završiti u Republici Srpskoj!?

Ljubav između vrha livanjskog HDZ-a i tvrtki sa područja Republike Srpske i dalje cvate, a Livanjska javna sredstva i nakon izbora će, čini se, put Republike Srpske.

O ovoj temi smo pisali i ranije https://www.facebook.com/hrslivno

Najpoželjnija firma u Livnu „MIG Elektro“ iz Mrkonjić Grada izgradila je igralište sa umjetnom travom na Zgonima, u iznosu od 574.000,00 KM bez PDV-a, na kojem se do sada nekolicina HDZ-ovaca slikala par dana prije izbora kada je igralište „svečano“ otvoreno.

Grad Livno iste godine raspisuje javni natječaj o održavanju javne rasvjete za period 2020.-2023. godine. Procijenili su da je u tom trenutku za Grad Livno najhitnije sklopiti dugogodišnji ugovor za održavanje javne rasvjete.

Dok su gradske i prigradske ceste neodržavane i pune rupa, na kojima se doslovno gine, višegodišnji ugovor je ekskluzivno pravo Tvrtke za popravljanje semafora, mijenjanje žarulja i postavljanje jelki.

Prvi javni poziv za dostavljanje ponuda objavljen je u ožujku 2020. godine a nedugo nakon toga i poništen.

Isti javni poziv objavljuje se u srpnju 2020. godine, ali se i taj javni poziv poništava.

I napokon, treća sreća je bila u listopadu kada se raspisuje isti javni poziv.

A sada, da pojasnimo zašto se ovaj slučaj razvlači točno godinu dana i tri puta raspisuje isti javni poziv!

Odgovor je vrlo jednostavan. Zato što se pogoduje jednoj firmi, a to je firma „MIG Elektro“ iz Mrkonjića. Ne pogoduje se samo firmi „MIG Elektro“, nego posredno i pojedincima iz vrha livanjskog HDZ-a.

Vrlo važno je napomenuti da su se na ove pozive javljale i livanjske firme koje su specijalizirane za iste poslove, podnosile žalbe na očito namještanje posla firmi „MIG Elektro“. Sve je to bilo uzaludno jer se nakon godinu dana namještanja, posao dodijelio firmi kojoj je trebao biti dodijeljen i prvoga dana a to je „MIG Elektro“ iz Mrkonjić Grada.

Ovih dana na stol novog Gradonačelnika stići će ugovor o održavanju javne rasvjete na području Grada Livna za period 2020.-2023. kojeg je dobila firma „MIG Elektro“ iz Republike Srpske.

Ovim putem javno pozivamo Gradonačelnika da ne potpisuje ugovor, već da poništi sporni namješteni natječaj i objavi novi koji će dati svima iste šanse da vrše poslove održavanja javne rasvjete u Gradu Livnu!

Uvjereni smo da će se Livnjaci strpiti da se provede novi natječaj i da nam neće smetati ako koji mjesec poneko rasvjetno tijelo ne radi. Da semafori ne rade na to smo davno navikli.

Gradski odbor HRS Livno

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply