Hrvatima u BiH Bošnjaci napokon priznali: U pravu ste!

Ako je objekt ‘X’ Hrvat, a objekt ‘Y’ povezan krvlju i korijenjem s objektom ‘X’, to znači da je i objekt ‘Y’ Hrvat.

Nakon što su mnogi reagirali na skandiranje navijača u Širokom Brijegu koji su tijekom navijanja zapjevali ‘Jebem te Bosno jebem te ja, Hrvatska moja domovina’, dogodio se jedan neobičan obrat. Povijesni, takoreći! Unatoč tome što je Boris objavu pobrisao.

Zahvaljujući jednom mladiću iz Kiseljaka, pripadniku OS BiH, bošnjački mediji Hrvatima su odali veliko priznanje. Naime, spomenuti Boris ubrzo je postao ultimativni hit velikog djela bošnjačkih medija iako je u svom Facebook statusu iznio niz poznatih teza o povijesti Bosne koje su ovi mediji i velik dio njihovih čitatelja, a sve uz podršku akademske i političke zajednice u Bošnjaka, godinama opovrgavali.

Naime, u svojem Facebook statusu Boris navodi sljedeće:

“OBRACAM SE KISELJACANIMA.

Buduci da se nekolicina iz Sirokog Brijega osramotila propisno neki dan, poradi toga sto su pjevali da oni kao Je*u Bosnu, te da je Hrvatska njihova domovina itd… ja bih da vas sve nesto zamolim.

Molim vas da se to nama ne desi, mi smo Bosanski Hrvati, Sjetite se vladara, banova, kraljeva i kraljice Bosne koji su krv i korijeni danasnjih Hrvata, vasi korijeni su odavde a ne iz Hrvatske, no vas narod zivi u Hrvatskoj takodjer i trebamo za nju navijati, ali ne pljuj ono sto te rodilo i tvoju lozu, nasu Bosnu.

Nemoj te da se obrukamo i da zbog par neobrazovanih konja u glas zapjevate protiv nase povijesne ostavstine koje su se neki odrekli, ne pljuj te si u njedra. Jer koliko je god tvoje Hrvatstvo, vise od toga je tvoje Bosanstvo.

Ps. Mislite o meni sto zelite, ja sam ucinio koliko je do mene, ako bar doprem do par umova onda ovaj post ima smisla, uzivaj te mi veceras.”

A evo i fotografije pobrisanog statusa (u doduše, lošoj rezoluciji…)

– U svojem statusu tako Boris poziva da se Kiseljačanima ne dogodi “jebanje Bosne” argumentirajući to riječima da su se Širokobriježani neki dan osramotili. Boris ne želi sramotu svojim sugrađanima pa ih poziva da ne čine ono što bi im moglo donijeti potencijalnu sramotu, no to i nije toliko važno. Pazite ovo!

Dalje navodi sljedeće, a što je osobito važno: Priziva Boris sjećanje na kraljeve, banove, vladare i Bosansku kraljicu koji su krv i korijen današnjih Hrvata.

Ako je objekt ‘X’ Hrvat, a objekt ‘Y’ povezan krvlju i korijenjem s objektom ‘X’, to znači da je i objekt ‘Y’ Hrvat.

Ovaj navod mladog pripadnika OS BiH koji su, ponavljamo, bošnjački mediji prenijeli, predstavlja svojevrsni presedan.

Naime, Borisovu tezu o Hrvatima u Bosni iz prošlosti ovi su mediji očito prihvatili i najavili kraj “ere negiranja” koji traje jedno duže razdoblje u kojem nas se pokušalo uvjeriti da su, zapravo, srednjovjekovni vladari Bosne nešto drugo.

U statusu Boris navodi još jednu tezu koju su bošnjački mediji s oduševljenjem prihvatili: Kaže Boris, kako “vaš narod živi i u Hrvatskoj i trebate za nju navijati”.

Dobar dio bošnjačkih medija, akademske i političke zajednice dugi niz godina fantazirao je o tom kako bh. Hrvati nisu Hrvati kao oni u Hrvatskoj nego nekakvi “bihovci” i “Bosanci katolici”.

Uživajući u ‘šeranju’ i ’embedanju’ statusa koji je Boris napisao pokazali su da odustaju i od te teze! A to je naprosto fantastično. Naši sugrađani priznaju nam posebnost našega identiteta u trenutku dok smo u finalu SP-a. Pa može li bolje?

Rečenica “vaš narod živi i u Hrvatskoj i trebate za nju navijati” pokazatelj je iznimnog napretka bošnjačkih medija koji su očigledno shvatili kako bh. Hrvati trebaju navijati za Hrvatsku!

Oko prve dvije teze nema nikakve dvojbe i očigledno je da su bošnjački mediji progledali i prihvatili istinu umjesto laži, a povijesne činjenice umjesto zabluda.

Jedino je treća teza (ova o navijanju) malo diskutabilna. Moguće je, naime, da su nju prihvatili zbog uzleta Vatrenih na Mundijalu i činjenice da su Hrvati vjerojatni prvaci svijeta.

Boris, mladi vojnik iz Kiseljaka, odradio je odličan vojnički posao i pokazao da je razbijanje dugogodišnjih zabluda itekako moguće. Razbio je bolje bošnjačke zablude nego Hrvati Engleze!

Valjalo bi da Boris napiše i nešto negativno o prijedlogu protuustavnog i protudržavnog entitetskog zakona o Izbornim jedinicama. Kako nas je krenulo, možda bi bošnjački mediji i ‘opinion makeri’ i taj status dočekali s oduševljenjem i napokon odustali o entitetizacije i podjele države koju toliko vole. Ako status prije tog ne bude obrisan…

Dnevnik.ba