HRVATSKA ZVONA / DRUŽENJE SA STUDENTIMA IZ HERCEG-BOSNE

U organizaciji studenata iz Herceg-Bosne u četvrtak, 17. svibnja s početkom u 20 sati u Studentskom domu „Stjepan Radić“ (Sava) u Zagrebu, održano je druženje s Darijom Kordićem i generalom Zlatanom Mijom Jelićem na kojemu su studenti imali priliku čuti o razlozima i potrebi osnivanja Udruge Hrvatska zvona kao i stanju i problemima hrvatskog naroda u BiH i mogućem načinu rješavanja tih problema kako ih vidi Udruga Hrvatska zvona.

Sasvim otvoreno i iskreno se razgovaralo o viziji, misiji, ciljevima i načinu rada udruge gdje je istaknuto kako je bilo nasušno potrebno pojavljivanje ovakve udruge među hrvatskim narodom koja će ukazivati na sve društvene devijacije koje su se pojavile zadnjih desetljeća u našem društvu: epidemija korupcije na svim razinama, nepotizam, klijentelizam i sve druge pojave koje vode do totalnog moralnog i na žalost i fizičkog uništenja hrvatskog naroda u BiH.

Zadatak Hrvatskih zvona je ukazivanje na sve ove pojave, pokušaj zaustavljanja duhovne i moralne erozije hrvatskog naroda i okupljanje i ohrabrivanje mladih i neovisnih ljudi da se uključe u politički život u BiH jer je to jedina garancija opstanka hrvatskog naroda u BiH.

Veselimo se činjenici da su naši studenti zainteresirani za kulturni, gospodarski i društveni život našeg naroda u Bosni i Hercegovini.

HRVATSKA ZVONA