HRVATSKA ZVONA: Političke promjene na boljitak hrvatskoga naroda moguće su samo s ljudima koji nisu bili dio vladajućih struktura

Prethodnih tjedana dobivamo brojne upite o našem odnosu s Hrvatskom republikanskom strankom, a budući da ih ima mnogo, odlučili smo se za jedan ovakav odgovor.

Hrvatska zvona su udruga koja se bavi očuvanjem hrvatskog kulturnog i političkog identiteta te promicanjem demokršćanskih vrijednosti. Organiziramo seminare, tečajeve, radionice, predavanja, tribine te druge javne priredbe, manifestacije i okupljanja.

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je politička stranka koja se, kao i druge stranke, natječe u političkoj areni. Prije dvije godine HRS je nastupio s idejom po kojoj nositelji promjena u društvu mogu biti mladi ljudi koji nisu dio vladajućeg sustava.

Prihvaćajući tu ideju podržali smo HRS i kao nezavisni kandidati stali na listu HRS-a, kako u Herceg-bosanskoj, tako i u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadno-hercegovačkoj županiji.

HRS kao politička stranka neovisno o nama nastavlja svoj politički život u skladu sa svojim političkim programom i ciljevima o čemu mi kao Hrvatska zvona i pojedinci možemo imati svoje mišljenje i svoj sud kao i svaki drugi građanin.

Budući da se HRS u Livnu pojačao jednim HDZ-ovim krilom, ljudima koji su godinama na visokim pozicijama, kako u najjačoj stranci, tako i u vlasti imamo upite što se ovo događa i koji je stav Hrvatskih zvona o tome.

Poštujući svačiji izbor i samostalnost u odlučivanju u skladu s tim načelom poštujemo i odluke Hrvatske republikanske stranke.

No, mi kao Hrvatska zvona i nadalje držimo da istinske političke promjene na boljitak hrvatskoga naroda moguće su samo s neopterećenim mladim ljudima koji nisu bili dio vladajućih struktura.

Hrvatska zvona svoja pojačanja tražit će u intelektualno i životno potentnoj mladosti, za koju smatramo da jedina može unijeti drugačiju energiju u našu političku i životnu svakodnevicu.

Hrvatska zvona nastavljaju djelovati kao udruga, a o načinima sudjelovanja u političkim utakmicama, bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Martina Ćurić